Με ελέγχους για τα περιθώρια κέρδους και άσκηση πίεσης στον ανταγωνισμό μέσω του «Καλαθιού», θα επιχειρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης να «φρενάρει» το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού.
Το μήνυμα προς τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα έχει δοθεί εδώ και μέρες, οριοθετώντας την τιμή του οβελία, που θα μπει στο “Καλάθι του Πάσχα”, πέριξ των 10 ευρώ. Ωστόσο, δεν είναι μυστικό ότι οι τιμές στη Βαρβάκειο και πολύ περισσότερο στα συνοικιακά κρεοπωλεία, κινούνται ψηλότερα.
Οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι επί του παρόντος κλείνουν συμφωνίες για τιμές γύρω στα 7,5- 8 ευρώ, υποστηρίζουν ότι για να “βγουν”, θα πρέπει η τιμή σφαγής να ανέβει στα 10 ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι να φτάσουν αρνιά και κατσίκια στον καταναλωτή, η τιμή τους θα έχει φτάσει στα 14- 15 ευρώ, ενώ όσο “μπαίνουμε” στη Μεγάλη Εβδομάδα, η τιμή πιθανότατα θα “τσιμπήσει” ως τα 16 ευρώ στα κρεοπωλεία.