Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Εκταφές νεκρών προανήγγειλε ο Δήμος Αλμωπίας - «Όσοι θέλουν να κρατήσουν το μνήμα θα πληρώνουν ένα τέλος» (ΒΙΝΤΕΟ)


Για ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου, όσον αφορά την άσχημη εικόνα των κοιμητηρίων. Όπως είπε, τα σκουπίδια και τα χόρτα οφείλονται σε αυτούς που επισκέπτονται τους νεκρούς.

Παράλληλα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αντώνης Καραμαριάς ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα εφαρμοστεί υποχρεωτική εκταφή μετά τα 15 χρόνια και για όσους θέλουν να κρατήσουν το μνήμα θα υπάρχει ένα τέλος ταφής.

Δείτε το βίντεο με την ενημέρωση:

 

29 σχόλια:

  1. Σας έχει έχει φάει η μ@@@@ια.Νικο ξεκαβαλα λίγο πριν να είναι αργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Φτιάξε οστεοφυλακια πρώτα και μετά κάνε τα δικά σου περαστικε

      Διαγραφή
  3. Επιτέλους να γίνουμε σύγχρονος δήμος .. τόσα χρόνια χωριό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσας περιμεναμε να μας κανετε συγχρονο δημο. εχετε βγει απο το χωριο σας ποτε;

      Διαγραφή
  4. Γιατί τι κάνει τώρα ό Δήμος στα κοιμητήρια μήπως μπορείτε να μας πείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφήστε ήσυχους τους νεκρούς παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός αυτοί και νεκρούς αναστενουν προκειμένου να τους φορολογισουν

      Διαγραφή
  6. Τα οστεοφυλακια τοποθετήθηκαν, αριδαια τουλάχιστον. Δεν χωράνε πια οι νεκροί. Υπάρχουν τάφοι 30+ ετών. Αυτό γίνεται κ σε άλλες πόλεις, δεν είναι καινούργιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή πρωτοβουλία. Μπράβο Νίκο, συνέχισε το έργο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με σπουδαιο εργο ξεκινησε ασχολειται με τους νεκρους, αντε και εις ανωτερα

      Διαγραφή
  8. Εσάς περιμέναμε να μας ξεβλαχέψετε. Ανίδεοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδική χαρά στον ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξέρετε τι σας γίνεται
    Εκτός τόπου και χρόνου
    Ούτε ο Σόιμπλε τέτοιο μένος
    Ξεχνάτε ποιοι σας έβαλαν σε αυτές τις καρέκλες
    Περνάνε γρήγορα ευτυχώς τα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι ηλίθιος; που βλέπεις το παράξενο; στα νεκροταφεία εχει τάφους 50 χρονών και μάλιστα πολυ ειναι παρατημένοι, αρα γιατι δεν ειναι καλή η κίνηση που γίνετε; οτι φάγαν τα σκουλήκια τελείωσε, καλυτερα σε οστεοφυλάκειο παρά στο χώμα.

      Διαγραφή
  11. Γράψτε σχόλια με όνομα ρε κότες εδώ γράφεται όλοι γιατί μάλλον δεν έχετε κωλο να γράψετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν εσένα;Ωραίο όνομα.

      Διαγραφή
    2. μιλησε η κότα που εβαλε τ ονομά της χα...χα...χα...

      Διαγραφή
  12. Κ. δήμαρχε υπάρχουν άνθρωποι που έχουν θαφτεί εδώ και 30+ χρόνια και δεν έχουν δικούς τους ανθρώπους στο χωριό να πηγαίνουν να καθαρίζουν τους τάφους και γύρω από αυτους για διάφορους λόγους! Ξεκαθαριστε πρώτα αυτούς τους τάφους, ψάξτε τους συγγενείς να έρθουν να τους κάνουν εκταφή, ώστε και να γίνουν καινούργιοι τάφοι και να μην κρατάν άδικα χώρο οι κατεστραμμένοι τάφοι, ο φόρος δεν είναι λύση σ' αυτή την περίπτωση! Και όσο για την γενική καθαριότητα των κοιμητηρίων μπορείς να το αναθέσεις στους προέδρους του κάθε χωριού, να βάζει ένα άτομο 2 φορές το μήνα τώρα το καλοκαίρι να κόβει τα χόρτα (το χειμώνα χρειάζεται πολύ πιο λίγο)... Μην πνιγεστε σε μια κουταλιά νερό, η λύση δεν είναι ο φόρος σε όλα, μίληστε με ανθρώπους που πηγαίνουν κάθε μέρα να σας πουν τι χρειάζεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στα περισσότερα χωριά τα νεκροταφεία είναι σαν θρίλερ... δηλαδή όλοι εσείς που θιγεστε για την εκταφή σαν αρέσει αυτή η εικόνα? Δεν προσβάλλεται ο νεκρός από την εκταφή... Και τα οστεοφυλάκια την ίδια δουλειά κανουν...Πολύ απαραίτητο μέτρο κ μπραβο που επιτέλους κάποιος άνθρωπος σκέφτηκε το αυτονόητο....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΥΞΗΣΑΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΡΔΕΥΣΗΣ, ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΑΡΑ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ. ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ συμφωνώ απόλυτα αρκεί πρώτα να γίνουν οστεοφυλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ούτε τα μνημόνια τόλμησαν να βάλουν φόρους στους νεκρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ . Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ .ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΑ ΞΕΚΙΝΑΤΕ...ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ....ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οποίοι ανίδεοι και βλάκες κατηγορούν και βρίζουν ή εθελοτυφλούν με τα προβλήματα των κοιμητηρίων ή ειναι αυτοί που κοιτάνε να έχουν τους δικούς τους ταφους καθαρούς και τα σκουπίδια τα πετάνε στον διπλανό. Μάλλον εσείς δεν θέλετε ο τόπος να πάει μπροστά. Θα επεκταθούν τα κοιμητήρια και θα πάνε που; Έχετε πάει σε χωριά που υπάρχει πρόβλημα; Στον Αρχάγγελο που χρόνια τώρα κάνουν εκταφές και μπαίνουν τ οστά σε οστεοφυλάκια δεν σέβονται τους νεκρούς τους; ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΖΩΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ. Όταν υπάρχει άγνοια σε ένα πρόβλημα τις γνώμες σας κρατήστε τες για τον εαυτό σας. Μπράβο στον δήμο συνεχίστε το έργο σας ακόμα δεν αρχίσατε βλέπουμε την δουλειά σας αλλά πρέπει να δημοσιευτούν και φωτογραφίες από τα κοιμητήρια της αριδαιας με το πριν και το μετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ούτε δρόμους ούτε καθαριότητα ούτε τίποτα δεν ντρέπεστε ωραία αρχή η δημοτική αρχή πάλι φόρους ΕΝΦΙΑ και στην τελευταία κατοικία ντροπή σάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τουλάχιστον τον ΕΝΦΙΑ στην τελευταία σου κατοικια δεν τον πληρώνεις εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News