Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

«Σπάει ο πάγος» μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας - Κοινή παρουσία Μητσοτάκη και Ιερωνύμου την Παρασκευή


Τις δομές της Αρχιεπισκοπής στον Ωρωπό αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Παρασκευή, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Οι σχέσεις Εκκλησίας και Κυβέρνησης βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο μετά την «τρικυμία», που είχε προκαλέσει η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η κοινή αυτή παρουσία των δύο ανδρών αναμένεται να το επιβεβαιώσει, ενώ το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με αφορμή τις επιθέσεις που δέχτηκαν «γαλάζια» στελέχη από ιερείς αλλά και μερίδα πολιτών, καταδεικνύει ότι η επίσημη Εκκλησία παίρνει ξεκάθαρα εξισορροπιστική θέση.

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη, η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή», διεμήνυσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αύριο στις 10.00 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, όπου και θα συναντηθεί με τον υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη. Σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή, η συνάντηση θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

3 σχόλια:

  1. (ομοφυλο)Φιλική επανασύνδεση.
    🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε και καλούς απογόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψυχούλα ο Σεβασμιοτατος. Κατάπιε και το γάμο ομοφυλόφιλων σαν χάπι.🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News