Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Πληρώνει ο ΕΛΓΑ τις επόμενες ημέρες και την Μεγάλη Εβδομάδα


Τις επόμενες ημέρες έρχονται πληρωμές αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, μέχρι Τετάρτη (24/4) θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί της Κορινθίας από τις ζημιές που είχαν στην σταφίδα και επιτραπέζια σταφύλια λόγω θεομηνίας Daniel.

Επίσης την Μεγάλη εβδομάδα θα πληρώσει ο ΕΛΓΑ αποζημιώσεις για όσα πορίσματα ζημιών έχουν ολοκληρωθεί και αφορούν ζημιές του 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ στις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την 30η Απριλίου 2024 (Μεγάλη Τρίτη) υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν μόνο στους παραγωγούς της Θεσσαλίας περί τα 12 εκ. ευρώ, για ζημιές του έτους 2023 -εκτός των θεομηνιών- οπότε αθροιστικά θα έχουν καταβληθεί περί τα 25 εκ. €, τα οποία αντιστοιχούν περί το 80% των συνολικών ζημιών του 2023.

Υπενθυμίζεται πως στις 2 Απριλίου δόθηκαν από από τον ΕΛΓΑ ποσά ύψους 60 εκατ. ευρώ που αφορούσαν αποζημιώσεις για το 2023, ενώ προβλέπεται η εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Θυμίζουμε ακόμη ότι έχει δοθεί παράταση της προθεσμίας καταβολής της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς, έτους 2023, μέχρι και την 30η Ιουνίου 2024. Προϋπόθεση είναι οι ασφαλιζόμενοι αγρότες, που θα ασκήσουν το δικαίωμα της ευεργετικής αυτής διάταξης, να έχουν εξοφλήσει την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά του έτους 2022.

1 σχόλιο:

  1. Εμάς τους κερασοπαραγωγούς μας ξέχασαν. Έδωσαν τα πορίσματα των πρωίμων κερασιών και μέχρι εκεί. Τα όψιμα, που σημειωτέων, ελεγχθήκαν μαζί με τα πρώιμα ούτε φωνή αλλά ούτε και ακρόαση.
    Τι θα γίνει; Θα τα ανακοινώσουν; Ή θα φτάσουμε στις ευρωεκλογές και μία μέρα πριν, θα μας λένε ψηφίστε μας γιατί νάτα τα λεφτά!
    Παρεμπιπτόντως τα έξοδα της καινούριας παραγωγικής χρονιάς τρέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News