Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Ζυμαρικά με κοτόπουλο και φέτα


Εύκολη πρόταση για απολαυστικό γεύμα ή δείπνο

Υλικά

- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

- 1 1/2 κιλό στήθη κοτόπουλο χωρισμένα στη μέση

- 1 κ. γλ. αλάτι

- 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

- 2 κονσέρβες ντομάτες σε κύβους

- 2 φλ. τσαγιού νερό

- 450 γρ. ζυμαρικά

- 120 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό και προσθέστε τα μισά στήθη κοτόπουλου. Πασπαλίστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μαύρο πιπέρι.

Βήμα 2

Μαγειρέψτε το κοτόπουλο από τη μία πλευρά για 8 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά όσο χρειάζεται αν το κοτόπουλο φαίνεται να ψήνεται πολύ γρήγορα. Αναποδογυρίστε, πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 5 επιπλέον λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους, το νερό και τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Σκεπάστε με καπάκι και αφήστε ακόμη 10 λεπτά.

Βήμα 4

Αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε και προσθέστε τα τρία τέταρτα της φέτας. Ανακατέψτε άλλη μια φορά και αφήστε να μαγειρευτούν ακάλυπτα για 5 επιπλέον λεπτά.

Βήμα 5

Σερβίρετε ζεστά, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη φέτα και φρέσκο βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News