Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας αποχαιρετά τον Στέλιο Όρλη


Οι στιγμές, οι μνήμες, οι αναμνήσεις πολλές. Και όλες με κοινό παρονομαστή το σχολείο και τους μαθητές.

Κι αν τα λόγια, σε στιγμές, όπως η συγκεκριμένη, ακούγονται τυπικά και ωραιοποιημένα, στην παρούσα περίπτωση απλώς εκφράζουν την πραγματικότητα.

Ο Στέλιος με χαρακτήρα ξεχωριστό και προσωπικότητα δυναμική, με δεξιότητες διοικητικές πορεύτηκε αυτά τα χρόνια με τις αρχές της ισονομίας και της δικαιοσύνης, χωρίς ιδιοτέλεια και υστεροβουλία, ερμηνεύοντας τις περισσότερες φορές το πνεύμα και όχι το γράμμα του νόμου.

Δύναμή του η γνώση, η κριτική σκέψη, η πολύπλευρη ενημέρωση, η οξυδέρκεια, η δύναμη των επιχειρημάτων, ο διάλογος, η συλλογικότητα και οι αξίες της δημοκρατίας.

Στην εκπαιδευτική του πορεία υπηρέτησε με συνέπεια και ευσυνειδησία τα καθήκοντα του και η παρουσία του στα εκπαιδευτικά δρώμενα συνολικά αλλά και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας ειδικά, όπου υπήρξε ο εμπνευστής της δημιουργίας του και ο πρώτος διευθυντής, χαρακτηρίζεται από ανάληψη πρωτοβουλιών, από μια διαρκή ενεργητικότητα και μια ακούραστη δράση, με το θάρρος της γνώμης αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το Σχολείο είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό άθροισμα τάξεων, μαθητών και διδακτικών αντικειμένων.

Η εκπαίδευση είναι ο δρόμος που μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε καλύτερα μονοπάτια, πιο φωτεινά. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ανθρώπους που δεν εφησυχάζουν, που δεν επαναπαύονται, ανθρώπους «αυχαρίστητους» κατά τον Καζαντζάκη, όπως υπήρξε και ο ίδιος.

Κατάφερε να είναι εκπαιδευτικός αληθινός όχι με τη διδαχή και τη διδασκαλία, αλλά με την προσωπική στάση και συμπεριφορά.

Πέτυχε να εμπνέει το σεβασμό και την πειθαρχία, τη διάθεση για δημιουργία και δουλειά. Άλλωστε, το σεβασμό και την εκτίμηση τα εμπνέεις, δεν τα επιβάλεις.

Σ’ ένα κόσμο που το μέλλον μοιάζει αβέβαιο και ρευστό, εκείνος στάθηκε δίπλα στους μαθητές και στις ανησυχίες τους με υπευθυνότητα, με στάση διαυγή, με ματιά ελπιδοφόρα, με υποστηρικτική προσέγγιση της ζωής.

Αυτά τα χρόνια μοιραστήκαμε μαζί του εμπειρίες, επιτυχίες, χαρές και λύπες, αγωνίες και ελπίδες, το όραμα και την πρόκληση της δημιουργίας, το στόχο να δημιουργήσουμε ένα σχολείο δυναμικό, καινοτόμο, ποιοτικό, αποτελεσματικό, υποδειγματικό, με σεβασμό στους μαθητές και τους γονείς τους. Καταφέραμε να γίνουμε μια ομάδα δυνατή, και νομίζουμε ότι το αποτέλεσμα σε δικαιώνει!

Ευχαριστούμε Στέλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News