Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Τι ισχύει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60 - Την επόμενη εβδομάδα τα δωρεάν self test για όλους


Τον τρόπο που θα ισχύει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 εξειδικεύει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο ψηφίστηκε χθες, Τετάρτη από τη Βουλή, με τις ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Την επόμενη εβδομάδα το δωρεάν self test σε όλους τους ενήλικους

Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε πως από την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί δωρεάν ένα self test σε όλους τους ενήλικους πολίτες. Το πρώτο τεστ θα γίνει από τις 6 έως τις 11 Δεκεμβρίου και όσοι νοσούν και τεθούν σε καραντίνα να είναι υγιείς τα Χριστούγεννα. Το δεύτερο τεστ που θα διατεθεί δωρεάν θα γίνει μετά τις γιορτές.

Επίσης, για τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα που θα ανοίξουν αυτές τις ημέρες θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με self test. Επίσης, ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσες τις πληροφορίες ότι για να υπάρχει πιστοποιητικό νόησης δεν θα αρκεί το rapid test αλλά θα χρειάζεται PCR τεστ.

Τι ισχύει για τον εμβολιασμό σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών θα ανοίξει αλλά θα είναι διαφορετική καθώς θα έχει άλλο τρόπο υλοποίησης. Επίσης, όπως είπε έχει ζητηθεί η σύντμηση του χρόνου προς την 3η δόση.

Πρόεδρος ΕΟΔΥ για δωρεάν Self Test: Έκκληση να το κάνουν όλοι

Ο κ. Ζαούτης αναφερόμενος στην διάθεση των δωρεάν self test απηύθυνε έκκληση σε όλους να το κάνουν γιατί αυτή είναι μια προσπάθεια που μπορούμε όλοι να κάνουμε και να μειώσουμε την επιδημιολογική καμπύλη και να κάνουμε ασφαλείς γιορτές. Επίσης, ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν ένα self test πριν πάνε σε κάποιο γιορτινό τραπέζι.

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς και έδωσε στατιστικά στοιχεία για την πορεία τους. Τις τελευταίες δυο μέρες είπε ότι έχουμε αύξηση στα ραντεβού πρώτης δόσης από τους πολίτες άνω των 60 που έχουν κλείσει πάνω από 25.000 ραντεβού.

Η δυνατότητα εμβολιασμού του Δεκεμβρίου ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς τόνισε. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανακοινώσει αν θα μικρύνει ο χρόνος ανάμεσα στην δεύτερη και την τρίτη δόση εμβολίου.

Τι ισχύει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60

Από τις 16 Ιανουαρίου θα αρχίζουν να επιβάλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ σε όσους συμπολίτες μας είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν εμβολιαστεί. Η κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις για νέα μέτρα, όρισε τις λεπτομέρειες για τα πρόστιμα αλλά και το πώς θα εντοπίζονται όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News