Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Αλμυρή τάρτα με πιπεριές και μανιτάρια


Μια νόστιμη και… πολύχρωμη συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

- 1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στη μέση

- 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

- 5 μανιτάρια ψιλοκομμένα

- 1/4 κ.τ.γ. πάπρικα

- 1/4 κ.τ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

- πιπέρι

- αλάτι

- 1 χούφτα πολύχρωμες πιπεριές μικρές ψιλοκομμένες (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη)

- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

- 1 φύλλο σφολιάτας

- μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση

- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια κόβετε το φύλλο σφολιάτας στη μέση, κατά μήκος.

- Λιώνετε τη μαργαρίνη και αλείφετε τα φύλλα σφολιάτας. Στη συνέχεια τρυπήστε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι.

- Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι, μαγειρεύετε σε δυνατή εστία για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

- Έπειτα χαμηλώνετε την εστία, αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτετε την πάπρικα, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

- Απλώστε ομοιόμορφα τα μανιτάρια και στα δυο φύλλα σφολιάτας, πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη και τέλος προσθέστε τις πολύχρωμες πιπεριές χοντροκομμένες.

- Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας στη φόρμα και βάζετε την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News