Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Χορταστική πατατοσαλάτα


Με τραγανό μπέικον, βραστά αυγά και μια πικάντικη σάλτσα μαγιονέζας - μουστάρδας

Υλικά

- 700 γρ. πατάτες

- 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα

- Το χυμό από μισό λεμόνι

- 2 κ. γλ. μουστάρδα ντιζόν

- 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 2 αυγά βραστά, χοντροκομμένα

- 1/4 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα

- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση

- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

- 1/3 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο

- 2 κ. σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να τις καλύπτει κατά 5 εκατοστά, σκεπάστε και αφήστε τις να βράσουν σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 2

Μόλις πάρουν βράση, αλατίστε, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε για άλλα 25- 30 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και την πάπρικα. Αλατίστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.

Βήμα 4

Κόψτε τις πατάτες σε κύβους και μεταφέρετε τις σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, τα αυγά, τον άνηθο και το σχοινόπρασο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.

Βήμα 5

Περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τις πατάτες και ανακατέψτε για να καλυφθούν ομοιόμορφα. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News