Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Ανάποδη πίτσα στο τηγάνι


Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Υλικά

- 2 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο

- 1 κίτρινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

- 1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές ροδέλες

- 1/2 φλ. τσαγιού πεπερόνι, κομμένο σε φέτες

- 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

- 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα

- 7 φέτες τυρί προβολόνε

- 2 φλ. τσαγιού σάλτσα πίτσας

- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πασπάλισμα

- 450 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει το τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4 λεπτά. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 3

Προσθέστε την πράσινη πιπεριά και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Σβήστε τη φωτιά. Αλείψτε το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 5

Τοποθετήστε το πεπερόνι σε ομοιόμορφη στρώση στον πάτο του τηγανιού. Τοποθετήστε από πάνω τις πράσινες πιπεριές, τα κρεμμύδια, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Τοποθετήστε τις φέτες προβολόνε πάνω από το τριμμένο τυρί σε ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετήστε από πάνω τη σάλτσα πίτσας και απλώστε την ομοιόμορφα.

Βήμα 6

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη πίτσας σε ένα στρογγυλό σχήμα. Τοποθετήστε απαλά τη ζύμη πίτσας πάνω από τη σάλτσα, φροντίζοντας η ζύμη να φτάνει μέχρι τις άκρες γύρω- γύρω. Αλείψτε τη ζύμη με την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Βήμα 7

Ψήστε για 25 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει.

Βήμα 8

Αφαιρέστε προσεκτικά από το φούρνο. Τοποθετήστε από πάνω ένα μεγάλο ταψί και, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε γρήγορα την πίτσα πάνω στο ταψί.

Βήμα 9

Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι το πεπερόνι να αρχίσει να γίνεται τραγανό. Βήμα 10 Κόψτε σε 8 κομμάτια και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News