Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Στριφτάρια με πέστο και παρμεζάνα


Νόστιμο και πολύ εύκολο σνακ

Υλικά

- 2 φλ. τσαγιού κέιλ, χοντροκομμένο

- 1/4 φλ. τσαγιού ωμά καρύδια

- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

- 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη

- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού

- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

- Αλάτι και πιπέρι

- 2 φύλλα σφολιάτα, αποψυγμένη

- 1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε μια μικρή κατσαρόλα με νερό σε βρασμό.

Βήμα 2

Προσθέστε το κέιλ και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει καταπράσινο και να μαραθεί ελαφρώς, περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε το, αφήστε το να κρυώσει και πιέστε τα περιττά υγρά.

Βήμα 3

Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε το ξεπλυμένο κέιλ, τα καρύδια, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 4

Ανοίξτε ένα φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Βήμα 5

Απλώστε το πέστο ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες.

Βήμα 6

Τοποθετήστε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο ζύμης, πιέζοντας τις άκρες μεταξύ τους.

Βήμα 7

Κόψτε τη ζύμη στη μέση και στη συνέχεια σε λωρίδες.

Βήμα 8

Στρίψτε κάθε λωρίδα αρκετές φορές και τοποθετήστε την σε ένα ταψί.

Βήμα 9

Ανακατέψτε ένα χτυπημένο αυγό με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και αλείψτε τα στριφτάρια με το αυγό.

Βήμα 10

Ψήστε 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News