Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Ελληνική πίτσα - Με φέτα, ντομάτες και σπανάκι


Με φέτα, ντομάτες και σπανάκι

Υλικά

- 2 κ. σ. ελαιόλαδο

- 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε κύβους

- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

- 1/2 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο

- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

- 2 1/4 κ. γλ. χυμό λεμονιού

- 1 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη

- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

- 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα

- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες

- 2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα

- 3/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βασιλικό, χυμό λεμονιού, ρίγανη και πιπέρι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

Βήμα 3

Ανοίξτε τη ζύμη πίτσας σε ένα μεγάλο ταψί και αλείψτε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Απλώστε το μείγμα σπανακιού πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στην άκρη της κρούστας πίτσας. Καλύψτε με 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.

Βήμα 4

Τοποθετήστε τις ντομάτες πάνω από την πίτσα και απλώστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα και τη φέτα πάνω από τις ντομάτες.

Βήμα 5

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι η κρούστα της πίτσας να ροδίσει και το τυρί να λιώσει, περίπου 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News