Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών


Πλούσια σε γεύση συνταγή, έτοιμη σε λίγη ώρα

Υλικά

- 4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα

- 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

- 2 κ. γλ. κορν φλάουρ

- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα χωρίς λιπαρά

- 1 κ. σ. ελαιόλαδο

- 1 κ. σ. βούτυρο

- 1/2 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

- 1/4 φλ. τσαγιού τσέρι ή ζωμό κοτόπουλου

- 1/2 κ. γλ. αλάτι

- 1/8 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το γάλα μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 5-6 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε από το τηγάνι.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το σέρι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το να πάρει μια βράση.

Βήμα 4

Προσθέστε το μείγμα με το κορν φλάουρ και το γάλα, ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, 1-2 λεπτά.

Βήμα 5

Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, αφήστε το λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθεί και απολαύστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News