Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Σπιτικές μπάρες χωρίς ζάχαρη


Νόστιμες και θρεπτικές

Υλικά

- 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένους χουρμάδες

- 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα δαμάσκηνα

- 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες

- 1 φλ. τσαγιού νερό

- 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη

- 2 αβγά

- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

- 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα

- 1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κόψτε τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Τοποθετήστε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό και προσθέστε τους χουρμάδες, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες και βράστε τα για 5 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέστε τη μαργαρίνη, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.

Βήμα 4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 5

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αβγά με τη βανίλια και τους ξηρούς καρπούς και προσθέστε στο μείγμα με τα αποξηραμένα φρούτα.

Βήμα 6

Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, ανακατέψτε και ρίξτε τα στο μείγμα των φρούτων και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 7

Απλώστε σε ένα ταψί ομοιόμορφα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 25- 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News