Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Παραδοσιακά σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα


Αγαπημένη συνταγή

Υλικά

- 700 γρ. κιμά (ανάμεικτος)

- 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, βουτηγμένες σε λίγο κρασί κατά προτίμηση κόκκινο

- 2 αβγά

- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

- 1 κ.τ.σ. ξύδι

- 1 κ.τ.γ. κύμινο

- 3-4 σκελίδες σκόρδο

- 1 κ.τ.γ. ζάχαρη

- λίγη κανέλα για το πλάσιμο και για τη σάλτσα

- αλάτι

- πιπέρι

- 4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες

- 2 κρεμμύδια τριμμένα 

- 1 κ.τ.γ. ζάχαρη

- 3-4 κόκκους μπαχάρι

- λάδι

- αλάτι

- λίγο κύμινο

- λίγο κόκκινο κρασί

- 1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αρχικά, ζυμώνετε τον κιμά και μετά αφήνετε το μείγμα να σταθεί, τουλάχιστον για 1 ώρα για να ανακατευτούν τα αρώματα και οι γεύσεις

Βήμα 2

Κατόπιν, πλάθετε τα σουτζουκάκια βουτώντας τα χέρια σε κρασί ή ξύδι και τα τηγανίζετε

Βήμα 3

Στο μεταξύ έχετε βάλει στο φούρνο σε ένα ταψί τη ντομάτα, το κρεμμύδι, λίγο από το λάδι που τα τηγανίσατε, λίγο κόκκινο κρασάκι, λίγο κύμινο, το σκόρδο, την κανέλα, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και το μπαχάρι να βράσει

Βήμα 4

Βάζετε τα σουτζουκάκια στο ταψί της σάλτσας που ήδη είναι καυτή και έτσι δεν σκάνε. Συνεχίζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News