Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Απάνθρωπη μεταχείριση 4χρονης μαθήτριας - Νηπιαγωγός την άφησε στο κρύο


Μετά από αναφορά δημοσιεύματος, για «απάνθρωπη συμπεριφορά» νηπιαγωγού προς ένα τετράχρονο κοριτσάκι, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, όπως ενημέρωσε, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η νηπιαγωγός για να το τιμωρήσει για την άσχημη συμπεριφορά του, το έβγαλε έξω από την τάξη, του έκλεισε την πόρτα και το άφησε να μέσα στο κρύο, να εκλιπαρεί να μπει μέσα.

Η υπουργός αναφέρει, μάλιστα, πως είχε επικοινωνία με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου «να διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της καταγγελίας».

Αναλυτικά, η ανάρτηση της κ. Κεραμέως έχει ως εξής: «Σε συνέχεια χθεσινού δημοσιεύματος για περιστατικό σε νηπιαγωγείο της Χαλκίδας με 4χρονο κοριτσάκι, κινητοποιήθηκε αμέσως ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Επικοινώνησα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ζήτησα να διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της καταγγελίας».

9 σχόλια:

  1. Τώρα θα πουν ότι έφταιγε το παιδί και οι γονείς του και Άλλα τέτοια. Η νηπιαγωγός θα περάσει εδε και θα την βγάλουν αθώα και το πολύ να την στείλουν σε άλλο σχολείο. Αν όμως χτυπήσεις κάποιο ζώο Τότε άμεση τιμωρία και φυλάκιση. Αυτή είναι η αξία των παιδιών μας... δάσκαλοι ακατάλληλοι που πότε δεν θα ελεγχθούν και δεν θα αντικατασταθούν από ικανούς και άξιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα για άξιο θεωρείς το παιδί σου που μόλις πήρε πτυχίο

      Διαγραφή
    2. κάθε 10 χρόνια αλλάζουν οι απαιτησεις.Στα μικρά παιδιά.Σε άλλες πόλεις πάντως οι σύλλογοι γονεων παρεμβαίνουν δυναμικά και είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο μόνιμα.

      Διαγραφή
  2. Και παλαιότερα υπήρχε βία από δασκάλους. Αλλά σήμερα αυτά δε γίνονται. Γι αυτό και πρέπει όλοι να περνάνε από ψυχολόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στην περιοχή μας συχνά ακούγονται παράπονα απο γονείς αλλά δυστυχώς εαν διοριστεί κάποιος η υπηρεσία τους κρατάει στη θέση τους χωρίς συχνό έλεγχο.
      Άραγε ποιό ακριβώς είναι το έργο επιτήρησης και ελέγχου των εκπαιδευτικών π.χ. στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση? Ξέρει κανείς ?

      Διαγραφή
  3. Ολοι εοιδάσκαλοι πρέπει να εξετάζοντ απο ψυχολόγο, οι γονείς εμπιστύοντε σ αυτούς οτι πολυτιμότερο εχουν στη ζωή τα παιδιά τους. Ο δάσκαλος πέρα απο τις γνώσεις που προσφέρει στο παιδί είναι και παιδαγωγός . Οι περισσότεροι δάσκαλοι δίνουν βάση μόνο στο γνωστικό μέρος και αυτό πρέπει να αλλάξει γιατί το παιδαγωγικό είναι το σημαντικότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο δάσκαλος , άλλο νηπιαγωγός ,άλλο γυμναστής ,άλλο αγγλικού, άλλο,,,,, Μην τα κάνετε όλα ισια κι όμοια.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητοί γονείς, και όχι μόνο, από ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβαθμιας εκπαίδευσης ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. Η τελευταία σχολική χρονιά διαρθρωτικών που έγινε αξιολόγηση ήταν η σχολική χρονιά 1981-1982. Οι τελευταίοι που αξιολογηθηκαμε είμαστε συνταξιούχοι. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τη νηπιαγωγο και για πολλούς απαράδεκτους εκπαιδευτικούς και πού δυστυχώς υπάρχουν στα σχολεία μας. Κάποτε για τη μη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς είπε: από τη στιγμή που ο δάσκαλος μπαίνει στην τάξη κα κλείνει την πόρτα, κανείς δεν ξέρει τι χτίζει ή γκρεμίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News