Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Συνταγές: Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο

Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο

Διαβάστε λεπτομέρειες:

Υλικά
> 1 μεγάλο χταπόδι
> 250 gr. μακαρονάκι κοφτό MISKO
> 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
> 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
> 150 gr. σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια κονκασέ
> 50 ml. κονιάκ
> 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
> 2 φύλλα δάφνης
> 3-4κόκκους μπαχάρι
> 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
> Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
> Αλάτι
> Ελαιόλαδο
> 1.100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών ή θαλασσινών ή νερό

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο με το ένα φύλλο δάφνης να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Όσο το χταπόδι βράζει θα βγάζει τα υγρά του, ειδικά αν είναι κατεψυγμένο, αν χρειάζεται όμως προσθέτουμε επιπλεόν ζεστό νερό. Όταν μαλακώσει και κοκκινίσει αποσύρουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε σε 50 ml. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το χταπόδι για 3-4 λεπτά, σβήνουμε με το κονιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το άλλο φύλλο δάφνης. Προσθετουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, τα ντοματάκια και ένα φλυτζάνι από το ζωμό ή το νερό. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
3. Κατόπιν μεταφέρουμε σε μέτριο ταψί, προσθέτουμε επιπλέον τον υπόλοιπο καυτό ζωμό ή το νερό, 50 ml. ελαιόλαδο και το κοφτό μακαρονάκι ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι. Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 175ο C. για περίπου 25 λεπτά και μέχρι να μαλακώσει το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά.
Σερβίρουμε το κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι ζεστό-ζεστό από τον φούρνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News