Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Αλμυρά μάφινς πατάτας


Με κρούστα τυριού

Υλικά

- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια 4 εκατοστών

- 100 γρ. μπέικον

- 30 γρ. βούτυρο, ψιλοκομμένο

- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

- 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ

- Λιωμένο βούτυρο, για επάλειψη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Αλείψτε με λιωμένο βούτυρο μια φόρμα για μάφιν με 6 θήκες και στρώστε τις βάσεις με μικρά στρογγυλά χαρτιά ψησίματος.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με άφθονο κρύο νερό. Αφήστε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ.

Βήμα 3

Σουρώστε τις πατάτες και την επιστρέψτε στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε, ανακινώντας την κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιήστε τις πατάτες μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ, ψήστε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει και, στη συνέχεια, ψιλοκόψτε το.

Βήμα 5

Προσθέστε το μπέικον, το ψιλοκομμένο βούτυρο, το αυγό και το τυρί στις πατάτες, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 6

Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις θήκες για μάφιν, πιέζοντας απαλά μέσα στις τρύπες. Αλείψτε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 7

Αφήστε τα μάφιν στις φόρμες για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν ελαφρώς. Περάστε με ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη του καθενός για να το χαλαρώσετε και, στη συνέχεια, ξεκολλήστε το απαλά. Σερβίρετε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News