Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Λάκης Βασιλειάδης: Ομιλία για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης τοποθετήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα. Ο Βουλευτής κατά την ομιλία του τόνισε σχετικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα για το κράτος δικαίου ότι «χτίζεται με σοβαρή και ουσιαστική δουλειά. Με νομοσχέδια που πάνε την χώρα μπροστά».

Σχετικά με το υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου ο Βουλευτής ανέφερε ότι «φέρνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες επικαιροποιούν τον Ποινικό Κώδικα, με βάση τις ανάγκες του σήμερα» και ότι «βελτιώνει κατά πολύ τις διαδικασίες», ενώ ταυτόχρονα «δημιουργεί πιο δίκαιη απονομή δικαιοσύνης». Επιπλέον σημείωσε πως η φιλοσοφία πίσω από το Σχέδιο Νόμου να ενισχυθούν η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η δικαιοσύνη, η εφαρμογή του νόμου με διαφάνεια, η αποτελεσματικότητα και η ισονομία στην χώρα.

Τέλος, ο Λάκης Βασιλειάδης επεσήμανε το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η παρανομία έχει αυξηθεί καθώς δεν λειτουργεί ο αποτρεπτικός χαρακτήρας των ποινών και γι’ αυτό ο ποινικός κώδικας θα πρέπει πάντα να είναι «εναρμονισμένος με τη σύγχρονη πραγματικότητα, τις εκάστοτε απαιτήσεις της εποχής και την αντίληψη που υπάρχει σχετικά με τη σωστή απόδοση δικαιοσύνης».

 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News