Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Αποτρόπαιο περιστατικό στον Αρχάγγελο Αλμωπίας - Δηλητηρίασαν τρία σκυλιά


Ένα καταδικαστέο και αποτρόπαιο περιστατικό έλαβε χώρα στην τοπική κοινότητα του Αρχαγγέλου Αλμωπίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστος/οι έριξαν φόλα και δηλητηρίασαν 3 σκυλιά.

Η δηλητηρίαση σκύλων πλέον τιμωρείται αυστηρά και οι παραβάτες κινδυνεύουν με μεγάλα χρηματικά πρόσημα.

Δείτε τι αναφέρει ο σχετικός νόμος:

Φόνος, βασανισμός των ζώων με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό/πνιγμονή, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή θάνατος ζώου), εκούσιο τραυματισμό (βαριά, επικίνδυνη σωματική βλάβη), μάχες μεταξύ ζώων, κτηνοβασία, σεξουαλική κακοποίηση του ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη, εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων, καθώς και πώληση, εμπορία και παρουσίαση - διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, στο οποίο απεικονίζεται κάθε είδους σεξουαλική συνεύρεση με ζώα, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας ή θανάτωση μικρών ζώων με σκοπό το κέρδος και τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά: 30.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό.

 

4 σχόλια:

  1. Και στην κοινότητα αλωρου και Ξιφιανής 10 μέρες οι κάτοικοι έγιναν μόνιμοι με το κέντρο υγείας Αριδαίας από το νερό είπε κανείς τίποτα, όλοι γαστρεντερίτιδα εμετούς ζαλάδες πυρετούς,και μετά από 10 μέρες η ΔΕΥΑ έβγαλε ανακοίνωση ότι θα προβεί σε χλωρίωση ,μα καλά σοβαρά τώρα, υπάρχει κάποιος υπεύθυνος ρε λαμόγια, εσύ aridea news έχεις ενημέρωση για το θέμα;θα αποδοθούν ευθύνες; αλλά τη λέω τώρα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο μελετημενα παρουσιαζεται το ζητημα..Γιατι δε ρωτησατε να μαθετε και την αλλη πλευρα?τι εχουν κανει αυτα τα σκυλια στους κατοικους?Γιατι η φιλοζωικη και η φιλοζωη μαζι δεν τα πηραν νωριτερα σ ενα ασφαλες μερος αλλα τα αφησαν αδεσποτα?ευτυχως που δε συμβαινει αυτο στο εξωτερικο οπου μεγαλωσε η κυρια αυτη οπως λεει.μηπως δεν υπαρχουν αδεσποτα ομως εκει?κ αυτες οι καμερες..μηπως απαγορευεται να δειχνουν στο δρομο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι να απαγορευετε να δειχνουν τον δρομο; εχεις προβλημα για την ελευθερια σου; αλλωστε εσυ δεν βγαινεις απ το σπιτι σου εκτος αν ενδιαφερεσε για καθε τι παρανομο, εγω θελω παντου καμερες τιποτα στο σκοταδι.

      Διαγραφή
  3. Νομιζω δεν εισαι καλα ενημερωμενος/η. Και ποτε και γιατι βγαινω εγω απο το σπιτι μου δεν ειναι δικη σου δουλειτσα.πολυ δικαιοσυνη ψαχνουμε κ πολυ ευκολα μπορουμε να μιλαμε απ εξω..καμεριτσες παντου να βαλεις μπορει κ να με δεις καπου. Την καλημερα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News