Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στο Δήμο Αλμωπίας - Πόσοι συνδυασμοί θα συμμετέχουν στις εκλογές;


Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στο Δήμο Αλμωπίας. Μπορεί η αντιπαράθεση στη δημόσια σφαίρα να είναι μέχρι στιγμής αρκετά ήπια, ωστόσο στο παρασκήνιο οι διεργασίες που γίνονται για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων είναι μεγάλες.

Βρισκόμαστε λιγότερο από τρεις μήνες πριν τις εκλογές και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι προσπαθούν να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους, με όσο το δυνατόν ισχυρότερα πρόσωπα, που θα κάνουν τη διαφορά. Κάποιοι προσπαθούν με το "ρεύμα" και τη "δυναμική" που έχουν θεωρητικά αναπτύξει να πορευτούν έως την κάλπη, ενώ άλλοι προτιμούν να μιλούν μέσα από τις επιλογές προσώπων. Σε κάθε περίπτωση, το χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών είναι το γεγονός ότι θα παίξουν μεγάλο ρόλο τα ψηφοδέλτια και άρα ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούν να εξαχθούν μετά τις 31 Αυγούστου όπου λήγει η προθεσμία κατάθεσης υποψηφίων.

Χρήστος Μπάτσης, Δημήτρης Μπίνος και Νίκος Παρούτογλου έχουν ήδη ανακοινώσει έναν σημαντικό αριθμό υποψηφίων, ενώ την ίδια στιγμή ο Λάκης Προκοπίδης δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα όνομα και παραπέμπει στον Αύγουστο για τις σχετικές ανακοινώσεις.

Θυμίζουμε, ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση έχει μία σημαντική διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη. Οι υποψήφιοι των τοπικών συμβουλίων δεν είναι ανεξάρτητοι, αλλά είναι ενσωματωμένοι στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων Δημάρχων. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι ο κάθε συνδυασμός θα απαρτίζεται περίπου από 200 άτομα, γεγονός που κάνει το εγχείρημα ακόμα πιο δύσκολο. 

Το βέβαιο είναι πως το επόμενο διάστημα το θερμόμετρο θα ανέβει κι άλλο...

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News