Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Δημοσκόπηση GPO: Στο 4,8% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ


Στο 4,8% είναι η διαφορά Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της GPO που δημοσιεύεται σήμερα (8.4.20234) στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και έγινε το διάστημα 3 με 5 Απριλίου 2023 σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελεί το κεντρικό θέμα του γκάλοπ, αλλά από τη δημοσκόπηση της GPO βγήκαν κι άλλα σημαντικά ευρήματα. Ένα απ’ αυτά είναι πως ένα μήνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο κόσμος φαίνεται να μην θεωρεί το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα ως μια βασική αιτία καθορισμού της ψήφου του και έχει στραφεί σε άλλα ζητήματα της καθημερινότητάς του, όπως την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Επίσης διχασμένη είναι η κοινωνία στο ζήτημα του αν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα της χώρας.

Στο 31,4% η Νέα Δημοκρατία, στο 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης «ποιο κόμμα θα ψηφίσετε την Κυριακή 21 Μαΐου;», το 31,4% απάντησε «Νέα Δημοκρατία» και το 26,6% είπε «ΣΥΡΙΖΑ».

Στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις η ΝΔ είχε πάρει 33,8% τον Φεβρουάριο του 2023 και 29,5% τον Μάρτιο του 2023, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 26,4% τον Φεβρουάριο του 2023 και 25,6% τον Μάρτιο του 2023.

Αναλυτικά τα αποτέλεσμα:

ΝΔ: 31,4%

ΣΥΡΙΖΑ: 26,6%

ΠΑΣΟΚ: 9,5%

ΚΚΕ: 6,3%

Ελληνική Λύση: 3,6%

ΜέΡΑ25: 3,2%

Έλληνες για την Πατρίδα: 2,7%

Εθνική Δημιουργία: 1,2%

Άλλο Κόμμα: 3,7%

Λευκό – Άκυρο: 0,9%

Δεν θα ψηφίσω: 1,2% 

Αναποφάσιστοι: 9,7% 

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό;», Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην πρώτη θέση με 46% και τον ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,2%, ενώ στην 3η θέση έρχεται ο… «Κανένας» με 19,8%

4 σχόλια:

  1. xaxaxaxaxa η GPO του Τάκη του Κνίτη φυσικό είναι να δίνει αυτήν τη διαφορά. Η πραγματική διαφορά είναι πάνω από 56.238%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μητσοτακη με τα μπουνια για να ανασανουμε απ τη μποχα της αριστεριλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΓΕΛΙΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑ...ΧΑ....ΧΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Συριζα ρε παιδια τον Ραγκουση εχει τομεαρχη διαφανειας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News