Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Πως να αλατίζετε τη μπριζόλα σας για ένα σωστό γευστικό αποτέλεσμα


Ανεξάρτητα από το είδος της μπριζόλας που θα επιλέξετε, υπάρχουν πάντα πολλοί τρόποι για να σερβίρετε μια νόστιμη μπριζόλα. Στο ίντερνετ θα βρείτε αμέτρητα μυστικά που χρησιμοποιούν ακόμη και διάσημοι σεφ για να εξασφαλίσουν καλύτερο μοσχαρίσιο κρέας στο πιάτο, όπως το συχνό χτύπημα, το να κάνετε το βούτυρο τον καλύτερο φίλο σας, το να αφήνετε τη μπριζόλα σας να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου, να χρησιμοποιήσετε μαρινάδες κ.α.

Ανεξάρτητα, όμως, από τον τρόπο παρασκευής, τα μπαχαρικά ή τις μαρινάδες που θα επιλέξετε για τη μπριζόλα σας, η μόνη αλήθεια είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε την πιο νόστιμη μπριζόλα είναι να χρησιμοποιήσετε τα πιο απλά συστατικά, όπως για παράδειγμα το αλάτι.

Πώς να αλατίσετε τη μπριζόλα σας

Ο σεφ και συγγραφέας μαγειρικής J. Kenji López-Alt περιέγραψε λεπτομερώς τον πειραματισμό του με το αλάτισμα της μπριζόλας στο Serious Eats και είχε κάποιες παραμέτρους για την αναζήτηση της τελειότητας. Αλατίζοντας σε διάφορα διαστήματα (και στη συνέχεια ψήνοντας την εκάστοτε μπριζόλα), ο López-Alt δοκίμασε πώς να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα μαγειρέματος μιας αλατισμένης μπριζόλας. Η τελική του απάντηση; Το αλάτισμα πριν από το σοτάρισμα του κρέατος έχει διάφορα αποτελέσματα, με το αλάτισμα 40 λεπτά πριν να είναι το καλύτερο.

Ωστόσο, αυτό που τονίζει ο σεφ είναι το ότι αν αλατίσετε τη μπριζόλα σας και από τις δύο πλευρές και την αφήσετε όλη τη νύχτα σε μια σχάρα, θα καταφέρετε να αναδείξετε τη μπριζόλα σας με τον καλύτερο τρόπο.

Μπορεί να μην υπάρχει κανείς πιο διασκεδαστικός τρόπος για να αλατίσει κανείς τη μπριζόλα του όπως ο διάσημος, πια, Salt Bae, αλλά σύμφωνα με το Eater, υπάρχουν λόγοι για να χρησιμοποιήσετε πιθανώς την τεχνική του. Ο Thomas Keller του French Laundry υποστηρίζει την κατάλληλη χρήση του αλατιού ως βασική δεξιότητα στο μαγείρεμα και, επίσης, ενθαρρύνει τη χρήση του από απόσταση (όπως ο Salt Bae).

Η ουσία είναι ότι το αλάτισμα της μπριζόλας σας πριν το μαγείρεμα έχει ως αποτέλεσμα ένα ζουμερό και τρυφερό τελικό προϊόν. Πειραματιστείτε με το χρόνο και τη μέθοδο, ακόμη και με τους τύπους αλατιού, αλλά σίγουρα μην τσιγκουνευτείτε το αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News