Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ζυμαρικά με σπαράγγια και μπέικον


Εξαιρετικά εύκολη πρόταση, γεμάτη γεύση και αρώματα

Υλικά

- 220 γρ. ζυμαρικά

- 8 λωρίδες φέτες μπέικον άψητο, κομμένο σε κύβους

- 220 γρ. φρέσκα σπαράγγια, χωρίς τα άκρα και κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών

- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί (ή μπορείτε να το διπλασιάσετε αν θέλετε)

- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, προσθέστε το μπέικον σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Προσθέστε τα σπαράγγια στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 5- 6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ψηθούν. Αφαιρέστε τα σπαράγγια με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε στην άκρη με το μπέικον.

Βήμα 4

Προσθέστε σιγά σιγά το λευκό κρασί στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το κρασί περίπου στο μισό.

Βήμα 5

Σουρώστε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα μαζί με τα σπαράγγια, το μπέικον και το 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 6

Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.

Βήμα 7

Αν τα ζυμαρικά φαίνονται πολύ στεγνά, προσθέστε 1/4 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών αφού προσθέσετε τα σπαράγγια και το μπέικον στο τηγάνι και ανακατέψτε τα να ενωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News