Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Μάφινς με φράουλες


Για τον πρωινό καφέ ή για σνακ στο σχολείο

Υλικά

- 3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη

- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο

- 1 αυγό

- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

- 1/2 κ. γλ. αλάτι

- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα

- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

- 1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες φράουλες

- 3 κ. γλ. λευκή ζάχαρη

- 1/2 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς μια φόρμα για μάφιν.

Βήμα 2

Χτυπήστε τα 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και το βούτυρο μαζί σε ένα μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 3

Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και το γάλα εναλλάξ στο μείγμα βουτύρου μέχρι να ενωθούν. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε και ανακατέψτε απαλά τις φράουλες.

Βήμα 4

Βάλτε το μείγμα με κουτάλι στις προετοιμασμένες θήκες για μάφιν.

Βήμα 5

Ανακατέψτε 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και κανέλα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίστε τις κορυφές των μάφινς.

Βήμα 6

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο ενός μάφιν να βγαίνει καθαρή, 20 έως 25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News