Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Σκύδρα: Ένας χρόνος από τη μεγαλειώδη νίκη της Κ. Ιγνατιάδου - Πανηγυρική επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή

Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος του Νομού μας, όχι μόνο κατάφερε να επανεκλεγεί, αλλά εξασφάλισε ένα μεγαλειώδες ποσοστό και πέτυχε μια νίκη που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να αμφισβητήσει

Συμπληρώνεται σήμερα 26 Μαΐου, ένας χρόνος από τις Δημοτικές Εκλογές και κατ' επέκτασιν από τη μέρα που η Κατερίνα Ιγνατιάδου επενεξελέγη Δήμαρχος Σκύδρας από την πρώτη Κυριακή.

Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος του Νομού μας, όχι μόνο κατάφερε να επανεκλεγεί, αλλά εξασφάλισε ένα μεγαλειώδες ποσοστό και πέτυχε μια νίκη που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να αμφισβητήσει. Ποσοστό 58,99% και επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή, έγραφαν τα αποτελέσματα. Ποσοστό που μεταφράστηκε σε 16 έδρες, γεγονός που τίναξε ακόμα και το σύστημα της απλής αναλογικής στον αέρα.


Ένα χρόνο μετά, φαίνεται πως η κ. Ιγνατιάδου προετοιμάζεται και για ένα νέο ρεκόρ. Με μια αντιπολίτευση σε πλήρη αποσύνθεση, με Δημοτικούς Συμβούλους που παραιτούνται και ανεξαρτητοποιούνται ο ένας μετά τον άλλο και με μια δημοτική ομάδα ενωμένη και δυνατή. Η Δήμαρχος καθημερινά φαίνεται πως συναγωνίζεται τον εαυτό της, μιας και αντιπολίτευση δεν υπάρχει ουσιαστικά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και τα καταφέρνει.

Όπως συνηθίζει να λέει, στόχος της ίδιας και της ομάδας της είναι να μιλούν με το έργο τους, ενώ είναι γεγονός ότι το γραφείο της είναι ανοιχτό για κάθε πολίτη. Προσιτή, φιλική με όλους τους πολίτες, εργατική, οργανωτική με την ομάδα της, ξέρει να εμπιστεύεται τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, αξιοποιώντας με το σωστό τρόπο το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, δεν είναι ότι η Δήμαρχος Σκύδρας «παίζει μπάλα μόνη της σε άδειο γήπεδο», γιατί κάτι τέτοιο θα μείωνε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Το αντίθετο, έχει καταφέρει να κατακτήσει όλο το γήπεδο και ιδιαίτερα την κερκίδα, μιας και από τον πρώτο χρόνο της νέας της θητείας κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του συνόλου των πολιτών. Όπως λένε στο ποδόσφαιρο, "έβαλε γκολ από τα αποδυτήρια" και αυτό σίγουρα δεν έγινε τυχαία και θα πρέπει να προβληματίσει πολύ όσους κατέχουν θεσμικά το ρόλο της αντιπολίτευσης, που όσο άχαρος κι αν είναι έχει τη δική του ευθύνη και το δικό του ρόλο σε κάθε Δήμο και σε κάθε Δημοκρατία. 

Είναι γεγονός, πως η Κατερίνα Ιγνατιάδου ήρθε για να μείνει. Δεν το λέμε εμείς, το λένε τα ποσοστά και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έχει αποσπάσει. Το λέει κυρίως η ίδια η τοπική κοινωνία της Σκύδρας, που αγκαλιάζει κάθε προσπάθεια της ίδιας και της ομάδας της και στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε τι που έχει ως στόχο το κοινό καλό. Φυσικά και γίνονται λάθη, φυσικά και υπάρχουν παραλείψεις, όμως δύσκολα μπορεί κανείς να κατηγορήσει αυτή τη Δήμαρχο και αυτή τη Δημοτική Αρχή για αδιαφορία.

Ευχόμαστε τα χρόνια που θα ακολουθήσουν να είναι ακόμα πιο παραγωγικά, προς όφελος του Δήμου και των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News