Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Ψωμάκια με ελιά και παρμεζάνα

Αφράτα και γευστικά

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη
- 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 120 γραμμάρια βούτυρο
- 1 αυγό
- 1/4 κούπας νερό χλιαρό
- 3/4 κούπας γάλα χλιαρό
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2 κούπες ελιές κομμένες και καθαρισμένες

Για την επικάλυψη παρμεζάνας
- 60 γραμμάρια βούτυρο φυτικό
- ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

- Σε ένα μπολ ρίχνετε 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις, 120 γραμμάρια βούτυρο, 1 αυγό, 1/4 κούπας νερό χλιαρό, 3/4 κούπας γάλα χλιαρό, 1/4 κούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, 1 φακελάκι ξερή μαγιά, 2 κούπες ελιές κομμένες και καθαρισμένες και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

- Στη συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και συνεχίζετε να ζυμώνετε δυνατά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία.

- Αν δείτε ότι κολλάει στα χέρια ρίχνετε περισσότερο αλεύρι.

- Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα μπολ που κλείνει και την αφήνετε να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ή για 10 λεπτά στους 150 βαθμούς στο φούρνο.

- Ύστερα χωρίζετε σε 24 κομμάτια.

- Πριν βάλετε τα ψωμάκια στο φούρνο, βουτάμε κάθε κομμάτι στο βούτυρο και ύστερα πασπαλίζετε με λίγο τυρί παρμεζάνας για κάνει κρούστα.

- Τοποθετείτε συμμετρικά σε ένα ταψί και ψήνετε για 30 - 35 λεπτά στους 170 - 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News