Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Η ανακύκλωση προϋποθέτει ενημερωμένους και υπεύθυνους πολίτες

Γράφει ο Σταύρος Βαφειάδης

Η ανακύκλωση παρουσιάζει πολλές δυσκολίες, παρότι είναι μια διαδικασία που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει, όπως η εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, η λιγότερη ρύπανση εδαφών και ατμόσφαιρας, η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που οδηγούνται σε χώρους ταφής.

Το βασικό πρόβλημα που παρουσιάζεται στην εφαρμογή της, είναι η εισαγωγής «ξένων» υλικών στον μπλε κάδο.

Η ανακύκλωση προϋποθέτει ενημερωμένους και υπεύθυνους πολίτες.

Για την εικόνα* με τον μπλε κάδο γεμάτο χόρτα, κλαδιά, ακόμα και τούβλα, έχουμε όλοι ευθύνη.

Είναι θέμα συνείδησης!

*Φωτογραφία από το κέντρο της Αριδαίας, πρωί Κυριακής

7 σχόλια:

  1. στα χωριά της Αλμωπίας υπάρχουν μπλε κάδοι αλλά δεν έχει περάσει ποτέ απορριματοφορο ειδικό να τους αδειάσει. Πάντα το ίδιο που μαζεύει τα σκουπίδια από τους άλλους κάδους αδειάζει και τους μπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ. ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Τωρα που το απαιτησες θα σκιστει να σ' απαντησει ο Βαφειαδης.

      Διαγραφή
  3. ο Δήμος θα μπορούσε να διοργανώσει ένα σεμινάριο η Κάτι τελοςπαντων για να ενημερώσει τους πολίτες τί εστί ανακύκλωση,καλο θα ήταν βέβαια να γίνεται όντως ανακύκλωση και όχι απλά να χωρίζουμε τα σκουπίδια χωρίς κανενα λόγω για να καταλήξουν όλα στο ίδιο μέρος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια φορα δεν εχει περασει συγκεκριμενο οχημα για να αδειασει αυτους τους καδους. Τζαμπα τα ξεχωριζαμε τοσο καιρο και το αποτελεσμα ηταν να τα παιρνει το απορριμματοφόρο που ερχοταν για τα υπολοιπα σκουπιδια. Οι ιδιοι οι υπευθυνοι προκαλούν την εικονα αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως και η πολιτική θα ήθελε ενημερωμένους πολίτες και υποψηφίους κύριε Βαφειάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News