Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Κ. Μητσοτάκης: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών

Χαρακτήρισε "κακή" τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι εγκατέλειψε μια πολιτική δεκαετιών

Είναι αδιανόητο το γεγονός να καλείται η Ελληνική Βουλή να συζητήσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο Κοινοβούλιο το οριστικό αναθεωρημένο κείμενο του Σκοπιανού Συντάγματος, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος σε σύσκεψη κομματικών στελεχών με σκοπό τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Ταχιάου στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

"Η συζήτηση που θα ξεκινήσει αύριο στην Ολομέλεια θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματος. Και όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτήρισε "κακή" τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι εγκατέλειψε μια πολιτική δεκαετιών και παρατήρησε: "Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή Συμφωνία, διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας με αυτόν τον τρόπο μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνον ο κ. Τσίπρας γνωρίζει".

Σε ότι αφορά τη στάση της κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή υπογράμμισε πως "η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα εξηγήσεις τους Ελληνες πολίτες γιατί η Συνθήκη αυτή είναι μια κακή Συνθήκη και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο".

"Θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι καλούμαστε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο ελληνικό κοινοβούλιο το οριστικό αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του Σκοπιανού Συντάγματος, όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης", επισήμανε και πρόσθεσε: "Αυτά τα οποία κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος σήμερα στην Επιτροπή και τα οποία είχα την ευκαιρία μόλις τώρα να δω, δεν συνιστούν τίποτε άλλο από το Σύνταγμα των Σκοπίων, όπως ισχύει σήμερα. Πως είναι δυνατό λοιπόν η Βουλή των Ελλήνων να κληθεί να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει τελικά στη λεπτομέρεια τους ποιες είναι οι διατάξεις οι οποίες αναθεωρήθηκαν και τι μορφή θα πάρει τελικά το κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας;"

2 σχόλια:

  1. Μητσοτακέικο. Καμιά νύξη για το όνομα, επειδή συμφωνείτε με τον τσίπρα. Θα φάτε καλά στις επόμενες εκλογές, Βολευτές του νομού της ΝΔ εσείς τι έχετε να μας πείτε; Σιωπή ιχθύος. Μπράβο ΥΓ. Δικό ΣΑς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θέλετε να σωθεί Η Μακεδονία παραιτείται Όλοι να Πάμε σε εκλογές οχι μόνο λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News