Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Γ. Ανδρίτσος: Μεγάλες ζημιές σε Πέλλα και Ημαθία από τις βροχοπτώσεις

Ο περιφερειακός σύμβουλος διευκρίνισε πως και οι πρόσφατες καταιγίδες κατέστρεψαν σοβαρά τις δενδροκαλλιέργειες των αγροτών

Αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους τον Ιούλιο 2017 φαίνεται να περιμένουν ακόμη οι αγρότες των νομών Πέλλας και Ημαθίας.

Το θέμα έφερε στο «προσκήνιο» ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Ανδρίτσος στη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι οι αγρότες στη βόρεια Ελλάδα παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο, ενώ πρόσφατα βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωποι με τις καιρικές συνθήκες.

Ο κ.Ανδρίτσος αναφέρθηκε στο θέμα ζητώντας από τον περιφερειάρχη συγκεκριμένες λύσεις. «Προτείνουμε να υπάρξει πλήρης καταγραφή ζημιών ώστε να δοθούν και οι αντίστοιχες αποζημιώσεις και να αποζημιωθούν οι αγρότες και για τις καταστροφές του 2017. Ζητούμε την άμεση επιστροφή του 30% των παρακρατήσεων από τις περσινές αποζημιώσεις», τονίζει ο ίδιος.

Ο περιφερειακός σύμβουλος μάλιστα διευκρίνισε πως και οι πρόσφατες καταιγίδες κατέστρεψαν σοβαρά τις δενδροκαλλιέργειες των αγροτών. «Σε Πέλλα και Ημαθία έχουν πληγεί καλλιέργειες κυρίως με κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα κ.α.. Όλα αυτά μάλιστα έγιναν σε περίοδο συγκομιδής και σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολική», καταλήγει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

---
Πηγή: karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News