Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Το απόλυτο τρικ για να εξοντώσετε τα μικρόβια από το σφουγγάρι των πιάτων!

Το σφουγγάρι των πιάτων πλένεται συνεχώς με σαπούνι άρα είναι πάντα καθαρό, σωστά; Λάθος!

Το σφουγγάρι μαζεύει υπολείμματα από τις τροφές που υπάρχουν στα πιάτα κι έτσι κουβαλά μικροοργανισμούς που δεν εξουδετερώνει το σαπούνι των πιάτων.

Δεν χρειάζεται να αλλάζετε κάθε τρεις και λίγο το σφουγγάρι των πιάτων επειδή μυρίζει ή σας φαίνεται βρώμικο. Μπορείτε να το απαλλάξετε από τα μικρόβια με το παρακάτω απλό τρικ.

Αρχικά, ρίξτε μερικές σταγόνες λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού σε ένα μπολ με νερό. Βουτήξτε μέσα το σφουγγάρι και αφήστε το για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό στην πιο υψηλή θερμοκρασία. Η θερμότητα θα απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές και θα εξουδετερώσει τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο σφουγγάρι.

Προσέξτε βέβαια τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το σφουγγαράκι, καθώς ορισμένα από αυτά ίσως δεν είναι ενδεδειγμένα προς χρήση στο φούρνο μικροκυμάτων.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News