Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Εκλογές μετά το ναυάγιο; Φεύγουν χωρίς συμφωνία οι δανειστές - Στον αέρα Eurogroup και Σύνοδος

Νέα σενάρια εκλογών παρά τη διάψευση της κυβέρνησης

Όλα είναι στον αέρα και το δεδομένο είναι ότι η ... ανάσταση της ελληνικής οικονομίας αργεί. Αντίθετα η κυβέρνηση διαβλέποντας αδιέξοδο έχει ήδη ξεκινήσει το σκούπισμα των Ταμείων και έχει ρίξει όλο το βάρος στην πολιτική διαπραγμάτευση.

Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των δανειστών φεύγουν απ' την Αθήνα χωρίς την πολυπόθητη συμφωνία που θα οδηγούσε σε Eurogroup και θα δρομολογούσε τις εξελίξεις.

Ουσιαστικά το μπλοκάρισμα όλης της συμφωνίας έρχεται απ' τα έκτακτα μέτρα ύψους 3,6 δισ. που πρέπει να λάβει η Ελλάδα.

Η ελληνική πλευρά επιμένει κυρίως για επιβολή εκτάκτων φόρων, ενώ οι δανειστές θέλουν αυτόματες περικοπές δαπανών.

Οι δανειστές και το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται ενοχλημένοι απ' το γεγονός ότι η Αθήνα παρουσίασε μέτρα χωρίς όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις και έτσι ούτε εκείνοι μπαίνουν σε διαδικασία να τα εγκρίνουν ή να τα απορρίψουν.

Σήμερα αναμένεται νέα παρέμβαση Τούσκ, τόσο ως προς το θέμα της Συνόδου κορυφής, όσο κυρίως όμως για το θέμα του Eurogroup, θέματα για τα οποία όμως η γερμανική πλευρά δια του εκπροσώπου του Β. Σόιμπλε μπλκοάρει με μια φράση απαιτώντας: περισσότερες συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για το ελληνικό πρόγραμμα, προτού συναντηθούν εκ νέου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Eurogroup άφησε μετέωρο το θέμα νέα συνάντησης των υπουργών εξωτερικών της Ζώνης του Ευρώ την Τρίτη ή την Πέμπτη.

Το μαξίμου δείχνει να ...μετράει δυνάμεις. Θυμίζουν τις δηλώσεις Γιούνκερ ότι είναι “αντισυνταγματικές και παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ”, αλλά και τις δηλώσεις Τούσκ πως “πρέπει να αποφευχθεί η αναζωπήρωση της αβεβαιότητας”. Η κυβέρνηση επιμένει ότι έχει επέλθει πλήρης συμφωνία σε ότι αφορά στο πακέτο των 5,4 δισ. που προέβλεπε η συμφωνία του καλοκαιριού, τονίζει και τη δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί πως “είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία δεν υπάρχει κρίση” και ουσιαστικά κατηγορεί ΔΝΤ και Γερμανία για δημιουργία κρίσης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και ενώ οι ΗΠΑ φαίνεται να παίρνουν ξεκάθαρα θέση πλάι στις απόψεις του ΔΝΤ, το σκηνικό στη χώρα “μοιρίζει” εκλογές. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίοας σήμανε εκλογικό συναγερμό στη χώρα, ενώ πολιτικοί αναλυτές διαβλέπουν αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση πόυ θα οδηγήσει το Μαξίμου σε κάλπες.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πάντως απέφυγε να διαψεύσει ευθέως κάνοντας λόγο για σενάρια.

---
Πηγή: newsit.gr

4 σχόλια:

  1. ... και γαμώ τη διαπραγμάτευση! Αριστερή με τα όλα της! Μέτρα που έπρεπε να πάρουν τον Οκτώβριο 3,6 δις (όπως προέβλεπε η συμφωνία του Ιουλίου)με την αριστερή ... διαπραγμάτευση κατάφεραν και τα πήγαν στα 5,4 δις συν την καβάντζα των 3,5 δις στα 9 δις.
    Ελληνικέ λαέ αν ξανακάνουν εκλογές ξαναψήφισέ τους.
    Ρε που θα φτάσουμε να φωνάζει ο λαός: «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά», όπως τότε με το Αντρέα για την ... επάρατη δεξιά. Πάντως έχει αποδειχτεί ότι ο λαός αξίζει να έχει κυβερνήτες αυτούς που ψηφίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγα μην ξαναρθει η δεξια. Κυριακο μην ξαναρθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...καλα μωρο μου, οτι πεις, δεν θαρθει, κοιμησου ησυχα μωρο μου, νανι νανι

      Διαγραφή
  3. Η αριστερα ή θα είναι επαναστατικη και αντικαπιταλιστική ή δεν θα ειναι καθόλου αριστερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News