Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Τη διαχείριση των υδάτων της Εδεσσας επιθυμεί να διεκδικήσει ο Δήμος

"Όπως είναι φυσικό η τοπική κοινωνία της Έδεσσας δεν μπορεί να δεχθεί τη διαχείριση των υδάτων του ποταμού από οποιονδήποτε ιδιώτη"

Το ενδεχόμενο να διεκδικήσει νομικά τη διαχείριση των υδάτων της περιοχής γνωστοποιεί ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου με επιστολή του στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γιάννου, παρά τη δέσμευση ότι θα υπάρξει άμεσα πρόβλεψη για τη διαχείριση των υδάτων ο δήμος δεν έχει λάβει καμία τέτοια ενημέρωση και εξετάζει το θέμα νομικά, «καθώς με την ιδιωτικοποίηση των Υδροηλεκτρικών Σταθμών Άγρα και Εδεσσαίου παύει να υπάρχει το δημόσιο συμφέρον από την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου και μετατρέπεται σε ιδιωτικό».


«Όπως είναι φυσικό η τοπική κοινωνία της Έδεσσας δεν μπορεί να δεχθεί τη διαχείριση των υδάτων του ποταμού από οποιονδήποτε ιδιώτη και με αποκλειστικό γνώμονα την παραγωγή ενέργειας, γεγονός που θα υποβαθμίσει και θα δυναμιτίσει το συνολικό αναπτυξιακό ρόλο του ποταμού στην περιοχή» προσθέτει ο κ. Γιάννου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News