Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Απειλείται σοβαρά η λειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών


Μετά το κλείσιμο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Έδεσσας εν μέσω πανδημίας, πλέον απειλείται και η λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου Γιαννιτσών, της μοναδικής ΜΕΘ στην ΠΕ Πέλλας, λόγω της αναγκαστικής μετακίνησης ιατρούεντατικολόγου στο νοσοκομείο της Κοζάνης.

Αντί λοιπόν όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, να γίνουν μαζικές προσλήψεις εντατικολόγων και άλλων ειδικοτήτων ιατρών καθώς και εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού στα δυο νοσοκομεία της ΠΕ Πέλλας, το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει τις απαράδεκτες πρακτικές με τις αναγκαστικές μετακινήσεις ιατρών για την συγκάλυψη των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τμήματα και κλινικές άλλων νοσοκομείων της χώρας από την υποστελέχωση.

Για αυτόν τον λόγο, σήμερα, μαζί με τον τομεάρχη υγείας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο καταθέσαμε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία τον ρωτάμε:

1. Για τις ενέργειες του προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού στα δυο νοσοκομεία (Έδεσσας και Γιαννιτσών) της ΠΕ Πέλλας,

2. Για τις προθέσεις του να ανακαλέσει την απόφαση αναγκαστικής μετακίνησης ιατρού εντατικολόγουαπό το νοσοκομείο των Γιαννιτσών στο Νοσοκομείο της Κοζάνης,

3. Για τις προθέσεις του να σταματήσει τις αναγκαστικές μετακινήσεις, να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις για αναγκαστική μετακίνηση που είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι ιατροί που έχουν μετακινηθεί στις δομές όπου εργάζονται,

4. Για τις προθέσεις του να επανεξετάσει την επαναλειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας και

5. Για τις προθέσεις του να δώσει κίνητρα, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές (όπως της ΠΕ Πέλλας) προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από νέους ιατρούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της περιοχής;

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια, όλοι οι βουλευτές και οι δήμαρχοι του Νόμου μας πρέπει άμεσα να κάνουν ενέργειες ώστε να στελεχωθούν με προσωπικό τα 2 νοσοκομεία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News