Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις ευρωεκλογές


Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, η οποία θα γινει παραδοσιακά μετά την Κυριακή του Θωμά, δηλαδή τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Ιουνίου και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, λόγω ευρωεκλογών.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι

Σύμφωνα με το νόμο, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία πρόκειται να κλείσουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις θερινές διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου, ωστόσο είναι ημέρα αργίας ή Σαββατοκύριακο, τα σχολεία κλείνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Η 15η Ιουνίου για το έτος 2024 πέφτει Σάββατο, οπότε τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου του 2024. Στα περισσότερα σχολεία η τελευταία ημέρα του σχολικού έτους συνήθως, δε συνοδεύεται από μαθήματα, αλλά από εορτές, αθλητικές, μουσικές ή χορευτικές εκδηλώσεις.

Το παραπάνω ισχύει μόνο για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, καθώς στα γυμνάσια και τα λύκεια το πότε θα κλείσουν καθορίζεται από Υπουργείο Παιδείας, καθώς εξαρτάται από τις εξετάσεις, αλλά και τις Πανελλήνιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News