Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το 2024 - Τι ισχύει για τους περσινούς δικαιούχους


Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για να ανοίξει η πλατφόρμα του κοινωνικού τουρισμού για τη σεζόν 2024-2025, ενώ ανακοινώθηκε και η προθεσμία των προηγούμενων δικαιούχων που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμη τις επιταγές τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει εντός Μαΐου, με τις αιτήσεις να αναμένονται να ξεκινήσουν εντός των προσεχών εβδομάδων.

Επίσης, οι δικαιούχοι του 2023 με ανενεργές επιταγές, μπορούν να τις ενεργοποιήσουν έως και τις 30 Ιουνίου.

Σημειώνεται, πως το πρόγραμμα εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτεί και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Ακόμη, μέχρι στιγμής συνολικά 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα 1-30 Απριλίου 2024. Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχτηκε ο Νότιος Τομέας Αθηνών, ενώ ακολουθούν η Εύβοια και τα Ιωάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News