Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Πίτσα με βάση από γαλλική μπαγκέτα


Πώς να μαγειρέψετε πολύ πιο εύκολα την πιο απολαυστική νοστιμιά του κόσμου

Υλικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 4 κ. σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το φινίρισμα
  • 1 φλ. τσαγιού κονσερβοποιημένες θρυμματισμένες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, 1 ψιλοτριμμένη και 1 ολόκληρη
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες τσίλι
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • 150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.

Κόψτε τη γαλλική μπαγκέτα στη μέση κατά μήκος και, στη συνέχεια, πιέστε κάθε πλευρά με τα χέρια σας για να ισιώσετε λίγο την επιφάνεια.

Κόψτε στη μέση σταυρωτά και μεταφέρετε τα 4 κομμάτια σε ένα ταψί. Αλείψτε το εκτεθειμένο ψωμί με βούτυρο και περιχύστε το με το μισό ελαιόλαδο.

Ψήστε το ψωμί στο γκριλ μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 έως 5 λεπτά ανάλογα με το γκριλ που διαθέτετε, στη συνέχεια το αφαιρείτε και το αφήνετε στην άκρη.

Απενεργοποιήστε το γκριλ και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το τριμμένο σκόρδο, τη ρίγανη, τις νιφάδες τσίλι και μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε. Σκίστε το τυρί μοτσαρέλα με τα χέρια σας σε μεγάλα κομμάτια. Κόψτε τα φύλλα βασιλικού από το κοτσάνι και αφήστε τα στην άκρη.

Τρίψτε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου στην κομμένη πλευρά κάθε φρυγανισμένου ψωμιού. Απλώστε από 2 έως 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας σε κάθε κομμάτι φρυγανισμένου ψωμιού. Ψήστε στους 220 βαθμούς, μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει ελαφρώς, 8 έως 10 λεπτά.

Αλατίστε (αν χρειάζεται) και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το τελειώσετε με τα φύλλα βασιλικού. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News