Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σιμιγδαλένιο χαλβά νηστίσιμο - Πεντανόστιμος και απολαυστικός


Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα γλυκό που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Μάλιστα, μπορείτε να τον απολαύσετε και κατά τις περιόδους νηστείας.

Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές παραλλαγές, με σοκολάτα,πορτοκάλι ή και λεμόνι ωστόσο η σημερινή συνταγή είναι η πιο διαδεδομένη και απολαυστική από όλες.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε βήμα βήμα τη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο που θα φτιάξετε στο πι και φι, χωρίς ζυγαριά.

Υλικά

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • Σταφίδες
  • Αμύγδαλα
  • 4 κούπες νερό
  • 2 ξυλάκι κανέλας
  • 3 γαρίφαλα
  • 4 φέτες πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να βράσουν και ρίχνουμε ολόκληρες τις φέτες πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά μας.
  • Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
  • Ανακατεύουμε γρήγορα και σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε τις σταφίδες και α αμύγδαλα.
  • Μετά από 10 περίπου λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το μείγμα της ζάχαρης αφού έχουμε αφαιρέσει τα μπαχαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News