Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Η καραμπόλα με το Πάσχα 2024 που στερεί στους μαθητές δυο σχολικές αργίες


Η φετινή σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται σε 2 μήνες κρύβει εκπλήξεις για τους μαθητές καθώς χάνουν δυο αργίες που παραδοσιακά τους έδιναν την ευκαιρία να χαλαρώσουν από τις υποχρεώσεις και τα μαθήματα.

Οι μαθητές αδημονούν για τις διακοπές του Πάσχα καθώς φέτος θα απολαύσουν 16 μέρες ξεκούρασης, ανεμελιάς και παιχνιδιού μακριά από τις σχολικές υποχρεώσεις.

Το φετινό Πάσχα που «πέφτει» 5 Μαΐου συμπαρασύρει και τις σχολικές αργίες δημιουργώντας ανακατατάξεις καθώς τόσο ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς όσο και του Αγίου Πνεύματος απουσιάζουν ηχηρά από το φετινό καλεντάρι των μαθητών. Ας όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πάσχα 2024: Οι διακοπές των μαθητών - Πότε κλείνουν τα σχολεία

Φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά τη Δευτέρα 29 Απριλίου, ενώ το Πάσχα «πέφτει» την Κυριακή 5 Μαΐου. Αυτό σημαίνει πως τα σχολεία για το Πάσχα θα είναι κλειστά από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και την Κυριακή 12 Μαΐου.

Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέχρι και την Παρασκευή 26 Απριλίου και θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Πρωτομαγιά και Αγίου Πνεύματος, οι χαμένες σχολικές αργίες

Φέτος ωστόσο -σε αντίθεση με τους εργαζόμενους- οι μαθητές όλων των βαθμίδων χάνουν την αργία της Πρωτομαγιάς η οποία φέτος πέφτει την Μεγάλη Τετάρτη, αλλά ανακοινώθηκε ότι θα μεταφερθεί την Τρίτη 7 Μαΐου, ημέρα δηλαδή που τα σχολεία είναι ούτως η άλλως κλειστά για τις πασχαλινές διακοπές.

Η δεύτερη αργία που χάνουν οι μαθητές είναι αυτή του Αγίου Πνεύματος. Παραδοσιακά η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι ένα πολυπόθητο τριήμερο καθώς πέφτει πάντα Δευτέρα. Όμως το αργοπορημένο Πάσχα 2024 συμπαρασύρει και του Αγίου Πνεύματος το οποίο πέφτει την Δευτέρα 24 Ιουνίου. Τα σχολεία θα έχουν ήδη ολοκληρώσει τα μαθήματά τους με εξαίρεση τους τελειόφοιτους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που θα δίνουν Πανελλήνιες 2024 για τα Ειδικά Μαθήματα και εκείνη την μέρα όπως είναι ήδη προγραμματισμένο δεν θα διεξαχθούν εξετάσεις.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News