Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Ν. Παρούτογλου για το ενδεχόμενο αύξησης των τελών - Ποια είναι τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για τους αγρότες (ΒΙΝΤΕΟ)


"Δεν θα έλεγα σίγουρα όχι σε εξορθολογισμό των τελών". Αυτή ήταν η απάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας Νίκου Παρούτογλου σε ερώτηση του Δημοσιογράφου Σταύρου Βαφειάδη αν δεν αποκλείει αυξήσεις τελών, όπως είναι αυτά της άρδευσης.

Ο κ. Παρούτογλου αναλυτικά απάντησε τα εξής: "Τα προβλήματα του Δήμου Αλμωπίας είναι πάρα πολλά και θέλουνε μεγάλες τομές και δύσκολες αποφάσεις για να λυθούν. Εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε επεξεργαστεί αρκετά σχέδια για τα ζητήματα που υπάρχουν και θα δείτε από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά να έρχονται θέματα τα οποία οριστικά θα λύνουν ζητήματα τα οποία δεν θα τα βρούμε ξανά μπροστά μας ως τροχοπέδη. Τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου είναι τα ελλείμματα που έχουν δημιουργηθεί από διάφορες υπηρεσίες και κυρίως από έλλειψη τόλμης στην απόφαση όταν αυτή έπρεπε να παρθεί. Εμείς δείχνουμε από το πρώτο διάστημα της θητείας μας, ότι δεν σκεφτόμαστε το πολιτικό κόστος, σκεφτόμαστε μόνο πως θα λύσουμε τα προβλήματα για να μπορούμε να φτιάξουμε έναν Δήμο καλύτερο για όλους".

Και πρόσθεσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας: "Δεν θα έλεγα σίγουρα όχι σε εξορθολογισμό των τελών. Για παράδειγμα, ένα θέμα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα είναι το θέμα της άρδευσης. Οι αγρότες, παρότι είμαστε δίπλα τους μια ζωή και το έχουμε αποδείξει, δεν έχουν ανάγκη από την ανοχή στο οικονομικό ζήτημα, παρόλο που συμφωνούμε όλοι ότι το κόστος τους είναι πολύ μεγάλο και ένα μέρος του κόστους τους αναλογεί και στο Δήμο, την ανταποδοτικότητα δηλαδή που τελικά δίνει ο Δήμος. Οι αγρότες όμως έχουν ανάγκη από επενδύσεις, οι οποίες δυστυχώς σε αυτό το Δήμο εδώ και πολλά χρόνια λείπουν. Άρα, ακόμα κι αν πηγαίναμε σε εξορθολογισμό αυτών των τελών με σκοπό να καταφέρουμε να φτιάξουμε εκείνες τις επενδύσεις ώστε να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή τους και φθηνότερη στο μέλλον, τα αποτελέσματα θα μας δικαιώσουν. Οι αγρότες έχουν περισσότερο ανάγκη από έναν πολύ σωστό προγραμματισμό για να μπορέσουμε να τους δώσουμε αυτό που αξίζουν".

Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που δίνει πολλές ειδήσεις:

 

1 σχόλιο:

  1. Αλαγει τροπου αρδευσεις! Οχι απο γεωτρησεις ! Αρδευσει απο ταμιευτηρες!Μειωσει κοστους αγροτικης παραγωγεις 50%! Δεν χρειαζετε πολυ μυαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News