Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Αναβίωσε το έθιμο της Λάμκας και της συγχώρεσης στην Έδεσσα (ΦΩΤΟ)


Η Κυριακή 17 Μαρτίου ήταν μια ημέρα γεμάτη εορτασμούς και παράδοση για το Εδεσσαϊκό Καρναβάλι, καθώς τρεις συναρπαστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με τις παραδοσιακές αξίες και τον πολιτισμό της περιοχής.

Ο πρώτος προορισμός ήταν ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος Πέλλας, όπου στις 12 το μεσημέρι, οι τυμπανιστές του συγκροτήματος Agua Doce άνοιξαν τον χορό, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό πάρτι με DJ στην πλατεία του χωριού. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την ατμόσφαιρα και τον χορό μέχρι αργά το μεσημέρι.

Στη συνέχεια, το απόγευμα, η προσοχή μεταφέρθηκε στο Πάρκο 25ης Μαρτίου στην Έδεσσα, όπου πραγματοποιήθηκε η αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου της Λάμκας και της συγχώρεσης από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας "Μέγα Αλέξανδρο" ενώ το εφηβικό τμήμα του συλλόγου προσέφερε μια εντυπωσιακή εμφάνιση με παραδοσιακούς χορούς. Η παραδοσιακή ορχήστρα δημιούργησε ένα μουσικό υπόβαθρο γεμάτο ζωντάνια και χαρά. Αμέσως μετά ακολούθησε το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, κλείνοντας με μια εντυπωσιακή νότα τα εορταστικά γεγονότα.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, Γιάννης Τσεπκεντζής, με την παρουσία του, χαιρέτισε τον κόσμο και έδωσε το σύνθημα για το κάψιμο του Καρνάβαλου, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη ολοκλήρωση του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού για φέτος.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News