Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κέρδισε την εμπιστοσύνη του αγροτικού κόσμου ο Δ. Σταμενίτης - Κατάμεστο το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών


Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των παραγωγών και των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τον Δήμο Πέλλας και τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Πέλλας.

Ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης μαζί με τους δύο Γενικούς Γραμματείς, Δημήτρη Παπαγιαννίδη και Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκαν σε όλο το φάσμα των τομέων που καλύπτουν το ΠΑΑ και το ΣΣ ΚΑΠ 2023 - 2027 και τις δυνατότητες που προσφέρουν. Σε μια ιδιαιτέρως γόνιμη συζήτηση δόθηκε η ευκαιρία να γίνει μια συζήτηση για τις ευκαιρίες που δίνονται, για την ουσιαστική τους συμβολή στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, για τη διαχρονική τους στήριξη στους παραγωγούς αλλά και να εξεταστούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζονται κατά τη μετάβαση μας από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο στη νέα.

Όπως τόνισε ο κ. Σταμενίτης, "πιστεύουμε πραγματικά ότι η πρωτογενής παραγωγή είναι η κινητήριος δύναμη του νέου μοντέλου ανάπτυξης που δημιουργούμε για τη χώρα. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς, με ανοιχτές πόρτες, με ανοιχτά αυτιά και με αμεσότητα". Και πρόσθεσε: "Η επιδίωξη του διαλόγου είναι μια στρατηγική επιλογή της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, με επικεφαλής τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς πιστεύουμε ότι μέσα από τη συνεργασία όλων μας μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να σχεδιάσουμε από κοινού το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στη χώρα μας και να πετύχουμε έτσι τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για μια περισσότερο ανθεκτική, πράσινη και ψηφιακή γεωργία".

Η "δεύτερη ανάγνωση" της εκδήλωσης

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και στις πολιτικές προεκτάσεις αυτής της εκδήλωσης. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή παραγωγών και ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου το κλίμα είναι τεταμένο, αναδεικνύει μεταξύ άλλων και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει "χτίσει" ο κ. Σταμενίτης με τους αγρότες του Νομού μας.

Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της σύντομης μέχρι τώρα θητείας του, δεν έπαψε στιγμή να βρίσκεται δίπλα τους, με συνεχείς παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν τα πράγματι πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το Νομό μας, ότι ως Υφυπουργός δίνει πάντοτε ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα της περιοχής μας και πρόκειται για μια εκπροσώπηση στην Κυβέρνηση που σίγουρα την άξιζε η Πέλλα.

Πέρα όμως από τη δημοτικότητα που έχει αναπτύξει, ο κ. Σταμενίτης απολαμβάνει όλο και περισσότερο της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του όλο αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που πέρασαν οι σχέσεις Κυβέρνησης και αγροτών, όπου ο κ. Σταμενίτης αποτέλεσε μία ψύχραιμη φωνή και γεφύρωσε σε μεγάλο βαθμό τις δυο πλευρές, προτάσσοντας το κυβερνητικό έργο και τη διάθεση της Κυβέρνησης για διάλογο και συνεργασία.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, είναι πολύ σημαντικό για την Πέλλα να εκπροσωπείται στο κυβερνητικό σχήμα, ειδικά σε αυτό το κρίσιμο Υπουργείο, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην αγροτική παραγωγή βασίζεται το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός μας.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News