Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Νικητές 4 στους 5 μαχητές - Αισιοδοξία για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου


Τέσσερις νέες διαγνώσεις τους τελευταίους μήνες σε παιδιά ηλικίας 7 και 8 ετών και δύο εφήβους – Τριήμερο αγάπης για τη Φλόγα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Νικητές στην μάχη με τον παιδικό καρκίνο βγαίνουν τέσσερις στους πέντε μικρούς ήρωες της ζωής, χάρη στα άλματα που έχουν γίνει στην καταπολέμηση της ασθένειας. «Κάθε πρωτοπόρα θεραπεία που γίνεται στον κόσμο, εφαρμόζεται και στην Ελλάδα και πλέον πάμε για πέντε στα πέντε», το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει η πρόεδρος της «Φλόγας» Μαγνησίας, Ντίνα Τριανταφύλλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου που τιμάται αύριο, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την κ. Τριανταφύλλου, στατιστικά στη Μαγνησία όσο και σε εθνικό επίπεδο, υπάρχει σταθερότητα στη διάγνωση νέων περιστατικών παιδικού ή εφηβικού καρκίνου κάθε χρόνο. «Προ πανδημίας κορονοϊού για δύο χρόνια δεν είχαμε νέα διάγνωση. Όμως δεν έχουμε αύξηση. Στη Μαγνησία γίνονται τρεις νέες διαγνώσεις τον χρόνο και από 280 έως 320 σε εθνικό επίπεδο, τα τελευταία 20 χρόνια», αναφέρει.

Το 2023 θα έκλεινε χωρίς νέα περιστατικά. Στη «δύση» του έτους έγιναν δυο νέες διαγνώσεις παιδικού καρκίνου και επιπλέον δύο στην «ανατολή» του 2024. Πρόκειται για παιδιά ηλικίας επτά και οκτώ ετών και δύο εφήβους ηλικίας 15 ετών, που ξεκίνησαν τη δική τους μάχη για τη ζωή, με τους ίδιους αλλά και τις οικογένειές τους να έχουν στο πλευρό τους τη «Φλόγα», η οποία στις αρχές του 2024 διέθεσε ποσό ενός εκατ. ευρώ μέσα από δωρεές για την ενίσχυση των τριών παιδοογκολογικών κέντρων με ό,τι χρειάζονται για να συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους μικρούς μαχητές της ζωής, στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο.

Χθες, η πρόεδρος της Φλόγας Μαγνησίας, Ντίνα Τριανταφύλλου και η παιδίατρος Νατάσσα Οικονόμου ενημέρωσαν τους μαθητές του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου για τον παιδικό καρκίνο και τους ευαισθητοποίησαν να συμμετέχουν σε δράσεις που θα τρέξουν τις επόμενες ημέρες για την υποστήριξη του συλλόγου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά Καρκίνου Παιδικής Ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News