Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Έδεσσας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ισπανία (ΦΩΤΟ)


Στo πλαίσιο της διαπίστευσης και του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + με κωδικό αριθμό 2023-1-EL01-KA121-SCH-000133152 και τίτλο “HOTSPOTS: EARTH AT RISK (HER)” ομάδα  δύο εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ Έδεσσας αποτελούμενη από τις κ.κ. Μαλαδάκη Αποστολία (ΠE02), και Μήκα Ευαγγελία (ΠΕ06) Υπεύθυνες Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και δεκατεσσάρων μαθητών και μαθητριών από την Β τάξη συμμετείχαν από τις 15 έως τις 21 Ιανουαρίου 2024 σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ισπανία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους ταξίδεψαν στο Villaverde del Río της επαρχίας της Ανδαλουσίας στο πλαίσιο συνεργασίας με το I.E.S. Pepe Ruiz Vela.


Στόχος του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών σε θέματα άμεσα σχετιζόμενα με το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την επίδραση της σε πολιτιστικά μνημεία. Μέσα από την ανταλλαγή κοινών εμπειριών οι μαθητές/τριες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τον τρόπο που η κλιματική αλλαγή επιδρά στα πολιτιστικά μνημεία, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγαν την εβδομάδα της φιλοξενίας και πρότειναν τρόπους να αμβλυνθούν αυτές.

Οι συμμετέχοντες/ουσες αποκόμισαν πλήθος εμπειριών από τη σχολική ζωή των Ισπανών συνομήλικων τους. Ανακάλυψαν τα κοινά στοιχεία που ενώνουν τους λαούς και δημιούργησαν δυνατούς δεσμούς φιλίας, αποκτώντας γνώσεις και δεξιότητες. Ταυτόχρονα επισκέφθηκαν την Κόρντοβα και το τέμενος-Καθεδρικός της Κόρδοβας (Mezquita–catedral de Córdoba), γνωστό και ως Μεθκίτα της Κόρδοβας ( Mezquita de Córdoba) και το Centro Andaluz de Arte Contemporaneo περπατώντας δίπλα στις όχθες του ποταμού Γκουανταλκιβιρ. Τέλος περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στη Σεβίλλη και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της.


Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, ενημέρωναν τους συμμαθητές τους για τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησαν κατά την εξέλιξη του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News