Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Γυναικείος αυνανισμός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε - Συμβουλές και tips για τη μέγιστη ικανοποίηση


Ο γυναικείος αυνανισμός είναι μία από τις πιο φυσιολογικές σεξουαλικές πράξεις, αν και για ορισμένα άτομα αποτελεί ταμπού ακόμα και σήμερα. Ωστόσο όχι μόνο δεν υπάρχει τίποτα κακό στην αυτοϊκανοποίηση οποιουδήποτε ατόμου -ανεξαρτήτως φύλου- αλλά μπορεί να έχει και αρκετά οφέλη για τη γυναίκα. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον αυνανισμό μίας γυναίκας και λύστε κάθε απορία που μπορεί να έχετε.

Τι είναι ο γυναικείος αυνανισμός

Ο γυναικείος αυνανισμός είναι η πράξη διέγερσης του κόλπου ή/και της κλειτορίδας και η δημιουργία ενός αισθήματος σεξουαλικής ευχαρίστησης. Συνήθως οι άνθρωποι αυνανίζονται με σκοπό να έρθουν σε οργασμό ή την κορύφωση. Πρόκειται για μια απολύτως φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά που παρά το γεγονός ότι αποτελεί ταμπού για ορισμένους ανθρώπους, έχει να προσφέρει πολλά οφέλη στη γυναίκα.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να κορυφώσει μία γυναίκα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Σχετική μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες χρειάζονται κατά μέσο όρο περίπου οκτώ λεπτά για να κορυφώσουν μέσω του αυνανισμού, χρόνος αρκετά μικρότερος από όσο χρειάζονται για να το κάνουν μέσω του σεξ με κάποιο σύντροφο.

Είναι φυσιολογικό να αυνανίζονται οι γυναίκες; Και πόσο;

Ο αυνανισμός αποτελεί μία απόλυτα φυσιολογική πράξη για μία γυναίκα. Εκτός από την ευχαρίστηση που προσφέρει, ο αυνανισμός μπορεί επίσης να βοηθήσει μία γυναίκα να ανακαλύψει τι πραγματικά της αρέσει σεξουαλικά καθώς και πώς μπορεί να έρθει πιο εύκολα σε οργασμό. Αρκετά ζευγάρια αυνανίζονται ενεργά μαζί, βρίσκοντάς το ένα πολύ ευχάριστο μέρος της σεξουαλικής τους σχέσης ενώ άλλοι δεν αισθάνονται άνετα με αυτήν την ιδέα.

Η συχνότητα αυνανισμού ανά εβδομάδα μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Υπάρχουν αρκετές γυναίκες που αυνανίζονται μία, δύο ή τρεις φορές την ημέρα ενώ υπάρχουν και γυναίκες που δεν αυνανίζονται καθόλου. Ο υπερβολικός αυνανισμός καλό είναι να αποφεύγεται επομένως συχνά, αντί κανείς να αυξήσει τη συχνότητα που αυνανίζεται είναι καλύτερα να διοχετεύσει την ενέργεια του σε πράγματα όπως ο αθλητισμός, οι τέχνες ή άλλο χόμπι.

Έχει οφέλη ο αυνανισμός;

Για πολλές δεκαετίες, έφηβοι και γυναίκες δέχονταν πολλές προειδοποιήσεις για την “αμαρτία” του αυνανισμού ή τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει στον οργανισμό ενώ ακόμα και σήμερα υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ψυχική υγεία ή το σώμα σας. Φυσικά δεν ισχύει κάτι από αυτά. Αντίθετα ο αυνανισμός μπορεί να έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για μία γυναίκα.

Τα οφέλη του γυναικείου αυνανισμού

1. Βοηθά τη γυναίκα να αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό της

Μία γυναίκα που γνωρίζει το σώμα της μπορεί να το αγαπήσει και περισσότερο. Επίσης έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση σαν άτομο αλλά και πιο ισχυρή σεξουαλικότητα.

2. Δεν απαιτεί παρτενέρ

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του γυναικείου αυνανισμού είναι ότι δεν απαιτείται σύντροφος. Δεν χρειάζεστε βοήθεια από κανέναν για να αγγίξετε τον εαυτό σας και να πάρετε απόλαυση από αυτό.

3. Βελτιώνει το σεξ

Μπορεί να κάνει καλύτερο το σεξ με άλλους. Ο αυνανισμός και ο πειραματισμός με τον εαυτό σας, μπορεί να αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να καταλάβετε τι και πώς σας αρέσει στο κρεβάτι αλλά και να καθοδηγήσετε ανάλογα τους σεξουαλικούς σας συντρόφους. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να βελτιώσει πολύ τη σεξουαλική πράξη και για τους δύο συμμετέχοντες.

4. Κάνει καλό στον κόλπο σας

Ενώ πολλές γυναίκες γνωρίζουν ήδη τα οφέλη που έχουν οι ασκήσεις Kegel, υπάρχουν γυναίκες που δεν ξέρουν ότι μπορεί να έχουν παρόμοια οφέλη από τον αυνανισμό. Συγκεκριμένα οι οργασμοί βοηθούν στην υγεία του πυελικού εδάφους, την ακράτεια ούρων και την βελτίωση της γενικότερης σεξουαλικής υγείας μιας γυναίκας.

5. Ο αυνανισμός βελτιώνει τον ύπνο

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι μετά τον οργασμό, το μόνο που θέλετε είναι να ξαπλώσετε για λίγο στο μαξιλάρι με κλειστά τα μάτια; Αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται μετά από έναν οργασμό προάγουν το βαθύτερο και πιο απολαυστικό ύπνο.

6. Κάνει καλό στην καρδιά

Οι καρδιακές παθήσεις είναι από τις μεγαλύτερες αιτίες θανάτου μεταξύ των γυναικών. Ωστόσο οι γυναίκες που έχουν αρκετούς οργασμούς, μόνες ή με σύντροφο, είναι λιγότερο επιρρεπείς σε καρδιακές παθήσεις και διαβήτη Τύπου 2.

7. Είναι πιο ασφαλές

Ο αυνανισμός αποτελεί τον πιο ασφαλή τρόπο για να ικανοποιήσει μία γυναίκα τις σεξουαλικές της επιθυμίες. Επομένως αν περνάτε μία περίοδο… ξηρασίας και θέλετε να εκτονωθείτε σεξουαλικά, είναι καλύτερα να επιλέξετε τον αυνανισμό σε σχέση με μία μη ασφαλή σεξουαλική επαφή, που μπορεί να περιλαμβάνει σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

8. Μειώνει το άγχος

Ο αυνανισμός κάνει μία γυναίκα να αισθάνεται χαλαρή και ανάλαφρη ενώ έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να αποτελέσει επίσης τροχοπέδη στην κατάθλιψη.

Συμβουλές για μεγαλύτερη απόλαυση κατά τον αυνανισμό

Οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να αυνανιστεί χωρίς οδηγίες, αφού πρόκειται για μία διαδικασία που καθοδηγείται από το ένστικτο και όχι από κανόνες. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα tips αυνανισμού για να τον απολαύσετε περισσότερο.

Φαντασιώσεις: Μην θέτετε όρια στη φαντασία σας. Δεν υπάρχουν κακές σκέψεις στο σεξ. Το τι σκέφτεστε για να διεγερθείτε είναι καθαρά δικό σας θέμα, δεν είναι ντροπή, δεν έχει απαραίτητητα να κάνει με την πραγματική ζωή και δεν χρειάζεται να το μοιραστείτε με κανέναν.

Πορνό: Αν η φαντασία σας χρειάζεται λίγη… βοήθεια, τότε ποτέ λίγο πορνό δεν έβλαψε κανέναν. Γνωστές ιστοσελίδες όπως το Youporn ή το Pornhub περιλαμβάνουν πορνό για κάθε γούστο. Επιλέξτε κάτι που ταιριάζει περισσότερο στα δικά σας γούστα. Συνήθως οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο να παρακολουθούν λεσβιακό πορνό.

Ευαίσθητα σημεία: Γραπώστε το εσωτερικό των μηρών σας ή άλλο ευαίσθητο μέρος του σώματός σας ενώ βρίσκεστε κοντά στον οργασμό, καθώς ενισχύει την κορύφωση.

Τεχνική: Μην αγγίζετε πολύ άμεσα την κλειτορίδα σας καθώς μπορεί να είναι υπερβολικό. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε δύο δάχτυλα και να τα μετακινείτε περισσότερο στη γύρω περιοχή παρά απευθείας στην κλειτορίδα.

Λίπανση: Χρησιμοποιήστε λίγο KY, σάλιο ή κολπικά υγρά για να λιπάνετε τα χέρια σας και να χαϊδέψετε πιο απαλά την κλειτορίδα σας.

Ερωτογενείς περιοχές: Χρησιμοποιήστε το άλλο σας χέρι για να χαϊδέψετε άλλες ερωτογενείς ζώνες του σώματος σας, όπως τα στήθη, οι θηλές, τα χείλη, ο λαιμός, τα αυτιά ή ο πρωκτός σας.

Το κόλπο στο ντους: Ένα κόλπο που κάνουν αρκετές γυναίκες είναι αντί να χρησιμοποιούν τα δάχτυλα τους, να χρησιμοποιούν την πίεση του ντους. Βγάλτε το τηλέφωνο από το καλώδιο του νερού και αφήστε την πίεση να σας βοηθήσει να ικανοποιηθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News