Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Ο Εξαπλάτανος βάζει τα γιορτινά του: «Ταξίδι με το άστρο της Βηθλεέμ» - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ετοίμασε ο Σύλλογος του χωριού


Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου πλησιάζει και στον σύλλογό μας οι προετοιμασίες για την ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους!

Φέτος ανεβάζουμε κι άλλο τον πήχη και με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την φιλοξενία του Φορητού Πλανητάριου στο χωριό μας!

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium Οn Τhe Go, μοναδικό στο είδος του – μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει στον Εξαπλάτανο, στα πλαίσια της ετήσιας Χριστουγεννιάτικης γιορτής, προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική-χριστουγεννιάτικη εμπειρία!

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του Πλανητάριου είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει!

Προβολές και Παρατήρηση με Τηλεσκόπιο!

Μία Εκδήλωση Αστρονομίας περιλαμβάνει προβολές μέσα στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο και στη συνέχεια παρατήρηση με τηλεσκόπιο – του Ηλίου με ειδικό φίλτρο κατά τη διάρκεια της ημέρας ή του έναστρου ουρανού το βράδυ (η παρατήρηση εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες). Ζούμε σε μια εποχή που η ποιοτική επιστημονική εκπαίδευση είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Ζούμε παράλληλα σε μία δύσκολη εποχή. Είναι ανάγκη να ξεφύγουμε, να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε, να παρατηρήσουμε. Ό,τι υπάρχει γύρω μας και μας αρέσει. Ό,τι υπάρχει μακριά μας και μας εξάπτει την φαντασία!

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο διαθέτει 36 καρέκλες και μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 40 μαθητές σε κάθε προβολή, με τους πλέον των 36 θεατών να κάθονται σε μαξιλαράκια. Μπορεί επίσης να φιλοξενήσει άτομα με ειδικές ανάγκες και χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο εμπνέει και εκπαιδεύει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Από παιδιά του Νηπιαγωγείου μέχρι την Τρίτη ηλικία. Γι' αυτό, αν και οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσής μας είναι τα παιδιά, οι προβολές απευθύνονται σε όλους!

Εξαιτίας του εύρους του ενδιαφέροντος που προκαλεί η επαφή με το Πλανητάριο, σας ζητούμε να κάνετε τηλεφωνική κράτηση για την ώρα και την προβολή που σας ενδιαφέρει, ώστε να ρυθμίσουμε την ροή των επισκεπτών μας.

Η ομάδα μας έκανε πάλι το θαύμα της και σας προσκαλεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου να αναζητήσουμε παρέα το άστρο της Βηθλεέμ σε μία μέρα γεμάτη γνώση, διασκέδαση, δώρα, λιχουδιές και πολλά πολλά χαμόγελα!

Σας περιμένουμε!

Είσοδος δωρεάν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News