Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου: Παύλος Πολάκης και Θεοδώρα Τζάκρη σε κομβικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ


Το νέο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, στην πρώτη του ομιλία μπροστά στους βουλευτές του κόμματός του.

Όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ορίστηκε ο Γιώργος Τσίπρας.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη θέση του Διονύση Καλαματιανού, ορίστηκε η Θεοδώρα Τζάκρη. Ο Διονύσης Καλαματιανός ανέλαβε θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στο πλάι του Νίκου Παππά που παρέμεινε στη συγκεκριμένη θέση.

Την τριάδα των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων «κλείνει» ο δικηγόρος Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο οποίος στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα είχε στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου. Από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αντικαταστάθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε να παραμείνει στη συγκεκριμένη θέση.

Συντονιστής των τομεαρχών του κόμματος, σε θέση που διατηρούσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ορίστηκε ο Παύλος Πολάκης.

Η ψηφοφορία

Αρχικά υπήρξε πρόταση η εισήγηση του προέδρου να μην μπει σε ψηφοφορία όμως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν και έτσι 44 βουλευτές κλήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση στο σύνολό της και όχι χωριστά για κάθε θέση.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε τηρώντας τη στάση ουδετερότητας που έχει κρατήσει από την αρχή της διαδικασίας διαδοχής του.

Απόντες από τη συνεδρίαση ήταν ακόμα ο Νίκος Παππάς όσο και ο Όθων Ηλιόπουλος. Έτσι στους 44 βουλευτές που κλήθηκαν να ψηφίσουν, η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη έλαβε 28 θετικές ψήφους, ενώ 16 βουλευτές ψήφισαν «λευκό».

5 σχόλια:

  1. ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΛΑΚΗΣ, ΠΑΠΠΑΣ, ΤΖΑΚΡΗ ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ. ΟΤΙ ΠΙΟ ΤΟΞΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αρσενικός και ο θηλυκός Πολακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Πολάκη. Για μια θέση πούλησες το αντριλίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρώτα τον Άδωνι ,τον Βορίδη,τον Πλεύρη τι πούλησαν.Αυτοί ξέρουν.

      Διαγραφή
  4. Τίποτα δεν γίνεται άνευ ανταλλάγματος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News