Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Θ. Τζάκρη: Ερώτηση στη Βουλή για την αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργείων στο νοσοκομείο της Έδεσσας


Κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή που ζητά τη θέσπιση κινήτρων προσέλκυσης γιατρών στο ΕΣΥ προκειμένου να εργαστούν σε παραμεθόριες περιοχές όπως η Πέλλα

Στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, μετά το κλείσιμο της ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας, ήρθε το νέο χτύπημα.

Εξαιτίας της μείωσης των υπηρετούντων αναισθησιολόγων από 3 σε 2 αποφασίστηκε η αναστολή των τακτικών- προγραμματισμένων χειρουργείων προκειμένου το Νοσοκομείο να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του κατά την εφημεριακή κάλυψη και την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Επειδή αυτή η εξέλιξη έχει αντίκτυπο στους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι θα πρέπει να κατευθυνθούν σε άλλα δημόσια νοσοκομεία (μακριά από τον τόπο διαμονής τους) ή σε ιδιωτικά νοσοκομεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν το δυνατόν συντομότερο το πρόβλημα της υγείας τους και να προλάβουν πιθανή μη αναστρεψιμότητά του, η Βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη μαζί με τον κ. Παύλο Πολάκη τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία τον ρωτούν για τις προθέσεις του:

(1) να προβεί στην στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων γιατρών και νοσηλευτών που έχουν δημιουργηθεί αλλιώς τα τμήματα του νοσοκομείου θα κλείνουν το ένα μετά το άλλο υποβαθμίζοντας περαιτέρω υγειονομικά την περιοχή της Έδεσσας και

(2) να θεσπίσει κίνητρα προσέλκυσης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ προκειμένου σε περιοχές όπως η Πέλλα που είναι παραμεθόρια περιοχή οι προκηρύξεις για προσλήψεις να μην αποβαίνουν άγονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News