Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Ολική ανατροπή στους σχεδιασμούς των άλλων υποψηφίων λόγω Κασσελάκη - Οι αντιδράσεις τους και η στάση Τσίπρα


Ολική ανατροπή στους σχεδιασμούς των επιτελείων των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Και αυτό γιατί ο Στέφανος Κασελάκης εμφανίζεται για την ώρα να καταγράφει μία δυναμική που έχει θορυβήσει όλες τις πλευρές των υποψηφίων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα η η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία εμφανίζεται να παραμένει το φαβορί στην κούρσα της διαδοχής, βλέπει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ξεκαθαρίζει η κατάσταση από την πρώτη Κυριακή.

Εάν μάλιστα ισχύσει αυτό που λένε πολλοί, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα φέρει και νέους ψηφοφόρους στην κάλπη, τότε όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Στο πλαίσιο αυτό η επαναφορά της πρότασης να ψηφίσουν και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ από τον Νίκο Παππα δημιούργησε αίσθηση.

Το θέμα αυτό αναμένεται μάλιστα να τεθεί και σήμερα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αν και τυπικά το ζήτημα αυτό έχει κλείσει καθώς στις αρχές του καλοκαιριού η ΚΕ του κόμματος είχε αποφασίσει να ισχύσει το καθεστώς που ακολουθήθηκε στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες πριν από μερικές μέρες στελέχη που προφανώς στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη ζήτησαν από τον Νίκο Παππά να αποσυρθεί από την κούρσα της διαδοχής, με τον πρώην στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα να απαντά ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω για κανένα λόγο και ότι θα φτάσει στο τέλος αυτής της διαδικασίας.

Άλλες πηγές πάλι λένε ότι υπήρξε και συνάντηση του Νίκου Παππα με τον Στέφανο Κασσελάκη με τις πληροφορίες ωστόσο να μην επιβεβαιώνονται τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή.

Η δυναμική του Στέφανου Κασσελάκη επηρεάζει προφανώς και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος στις δημοσκοπήσεις εμφανιζόταν να είναι δεύτερος.

Χθες πάντως ολοκληρώθηκε ο κατάλογος με τις υπογραφές των 30 μελών της ΚΕ που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Ανάμεσα τους είναι τα οκτώ εκλεγμένα μέλη της ΚΕ από την περιοχή της Κρήτης τα οποία ήδη έχουν τοποθετηθεί δημοσίως υπέρ της υποψηφιότητας Κασσελάκη και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Πέτρος Παππάς.

Στήριξη από Τσίπρα;

Το μεγάλο ερωτηματικό που υπάρχει πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ είναι εάν ο Στέφανος Κασσελάκης έχει την στήριξη του Αλέξη Τσίπρα γι αυτό το εγχείρημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν στηρίζει κανέναν από τους υποψηφίους. Παρακολουθεί τις εξελίξεις από μακριά και δεν θέλει να εμπλακεί στην όλη διαδικασία. Μάλιστα το Σάββατο δεν θα παραστεί ούτε στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως λένε συνεργάτες του δεν θέλει να επισκιάσει την όλη διαδικασία.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ισχυρίζονται μάλιστα ότι παρά τις φήμες που κυκλοφορούν ότι πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει.

Το βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητα του ο Στέφανος Κασσελάκης δημιούργησε πάντως πολλές συζητήσεις, αφού μέσα σε τέσσερα λεπτά αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια στους γονείς του, στον σύντροφο του, στην περίοδο που δούλευε στην Goldman Sachs, στο ελληνικό όνειρο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο ανέφερε ότι είναι «σκηνοθετημένος» από τον επικοινωνιολόγο Γκρήνμπεργκ.

Τον χαρακτήρισε «κληρονόμο» σε αντιδιαστολή με τον ίδιο που είναι «αυτοδημιούργητος», ενώ δήλωσε ότι γνωρίζει καλύτερα αγγλικά, χρηματοοικονομικά και τις επιχειρήσεις απ ότι ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News