Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Αριδαία είναι οι γειτονιές της


Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν ασχολήθηκε μέχρι σήμερα ουσιαστικά με την Αριδαία σε όλο της το εύρος.

Περιοχές όπως ο περιφερειακός του Δημοτικού Σταδίου, των εργατικών κατοικιών και του Κέντρου Υγείας, αντιμετωπίζονται ως δεύτερης κατηγορίας και αυτό το μαρτυρούν με τον χειρότερο τρόπο οι παρακάτω εικόνες. Όταν δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα απλά και καθημερινά, πως περιμένουμε να υπάρξει μια προοπτική για κάτι καλύτερο και πιο μεγαλεπήβολο; Αριδαία δεν είναι μόνο το κέντρο.

Αριδαία είναι οι γειτονιές της. Χόρτα παντού, πάρκα σφραγισμένα, πεζοδρόμια που δεν δίνουν πρόσβαση στους πεζούς και μπορούν να τα διασχίζουν μόνο φίδια και κυρίως έλλειψη σχεδιασμού.

Οφείλουμε τόσο ως ενεργοί πολίτες, όσο και ως άνθρωποι που ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση, να γίνουμε πιο απαιτητικοί. Να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον και να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Να εμπιστευτούμε ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά να προσφέρουν και αντιλαμβάνονται την εμπλοκή τους ως διάθεση για προσφορά και όχι ως κάτι το συγκυριακό. Ανθρώπους που θα τους βλέπουμε και μετά τις εκλογές και δεν θα κρυφτούν ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αλλά θα συνεχίσουν να διεκδικούν κάτι καλό για τον τόπο μας.

Σταύρος Βαφειάδης

Δημοσιογράφος

Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας










 

7 σχόλια:

  1. Πήγαινε και σωσανδρα να δεις τι ωραία που είναι εκεί στο κανάλι που είναι μέσα στα σκουπίδια εκείνο το τέλειο συντριβάνι όλα πανέμορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνε καί μία βόλτα στήν Άψαλο καί μνήματα ποιό πολύ νά δείς τί γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Λαγκαδιά 15 μέρες χωρίς σταθερό τηλέφωνο και ίντερνετ σήμερα Παρασκευή όλες οι κολώνες είναι μέσα στο σκοτάδι γιατί όλα σε εμάς σε παρακαλώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ 10 χρόνια μένουμε στης λαϊκές κατοικίας στον Άγιο Αντονιο και κάθε φορά που πας στο Δήμο και κάνεις αίτηση για κλαδιά των δέντρων που φτάνουν μέχρι τα καλώδια ΔΕΗ,για χόρτα πού μασ πνίγει, για το δρόμο που επιτέλους μασ φτιάξανε ,αλλά κάναμε το μισό νιώθεις σαν πολίτης δεύτερης κατηγορίας κατηγορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά το ξεκίνησες το άρθρο στην αρχή. Τόσα χρόνια καμία αυτοδιοίκηση δεν έχει κάνει κάτι ουσιαστικό. Ο κάθε συνδυασμός που αναλαμβάνει πάντα δέχεται πόλεμο από την αντιπολίτευση, πάντα έχει τρικλοποδιές και την πληρώνουν οι κάτοικοι. Ουκ ολίγα τα περιστατικά και στην Αριδαία και στα χωριά που υπάρχουν καθημερινά προβλήματα εν έτη 2023. Να κόβεται το ρεύμα το νερό για ώρες λες και ζούμε σε σπηλιές. Αλλα δημοτικά τέλη να πληρώνουμε κανονικά.
    Δεν εχω δει περικοπές σε λογαριασμούς λογω βλαβών στα δίκτυα νερού και ρεύματος απο τον Δήμο. Οχι μονο τώρα. Ανεκαθεν. Δεν έχω δει συνδυασμό που να αναλαμβάνει και μετά από 4 χρόνια δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και όλοι οι υπόλοιποι που ντεμεκ νοιάζονται για το καλό του τόπου να μην έχουν βάλει τουλάχιστον 10 κιλά ο καθένας. Καημό το έχω να δω κάποιον να αγχώνεται τόσο πολύ για το καλό του τόπου που να μην μπορεί να φάει από το άγχος και τις ευθύνες. Για όσους ανεβάζουν τέτοια άρθρα σε όλα τα σαιτ να κατηγορούν καιβνα μιλάνε μαζί με την τωρινή αυτοδιοίκηση αλλά και για όλες τις υπόλοιπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή είναι η γειτονιά μου 27 χρόνια τώρα! Μιλάμε για πράγματα που δεν έχουν κόστος. Όμως κανένας δεν ενδιαφέρεται να κάνει κάτι για τον τόπο ούτε και ξέρει πως, αφού οι αρμόδιοι δεν έχουν κατάρτιση. Είναι πολύ λυπηρό. Θα μπορούσε να είναι μια πολύ όμορφη και περιποιημένη κωμόπολη. Θλίψη απλά γνωρίζοντας πως όποιος και αν ακολουθήσει, το πολύ να μας αφήσει ένα κατεστραμμένο οδικό δίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News